Crnogorci na nogama od zore zbog serije zemljotresa! Hercegnovljanka za 24sedam: Treslo je baš dugo, uplašila sam se

14.03.2024

08:12

0

Autor: J. S. J.

Kako je za 24sedam rekla stanovnica Herceg Novog, treslo je prilično dugo

Crnogorci na nogama od zore zbog serije zemljotresa! Hercegnovljanka za 24sedam: Treslo je baš dugo, uplašila sam se
Copyright Pixabay Freepik

Burno jutro za stanovnike Crne Gore. Jak zemljotres, jačine preko pet stepeni po Rihteru, pogodio je okolinu Nikšića. Potres se osetio i u Srbiji i Bosni i Hercegovini, a naknadno je zabeležno jos potresa baš u BiH, kao i u Crnoj Gori.

O tome koliko je zemljotres u četiri sata jutros bio jak, najbolje potvrđuju reči stanovnika Crne Gore.

Kako je za 24sedam rekla stanovnica Herceg Novog, treslo je prilično dugo.

- Nisam nikada osetila ništa slično. Prilično sam se uplašila, pogotovu jer je u poslednje vreme bilo razornih zemljotresa u Turskoj i još nekim zemljama koje nisu tako udaljene. Nije svejedno, verujte - iskrena je ova Hercegnovljanka.

- Čak 4.500 kilometara od kuće probudio me je zemljotres u četiri sata i pet minuta. Luster na stepeništu se toliko ljuljao da se uključio alarm koji je prepoznao kretanje u prostoru - piše u objavi na mreži X u kojoj je objavljena fotografija hodnika.

Da se jako treslo za 24sedam potvrdila je i Nikšićanka, koja živi na petom spratu stambene zgrade. 

- Drmalo je i to dobro. Možete da zamislite kako nam je bilo na petom spratu, ali srećom nije bilo štete. Treslo se i potrajalo je. Mogu da kažem imamo sreće jer živimo u zgradi koja je starije gradnje, pa smo i prošli bez štete. Ali koliko sam čula, na Goliji su oštećene kuće i štale. Bilo je i odrona. Za sada je dobro, samo da se ne ponovi ovako nešto slično - istakla je ona. 

Inače, Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore saopštio je da je epicentar bio na pet kilometara jugozapadno od mesta Čarađe u opštini Plužine. Žarište je bilo na dubini od 14 kilometara.

I Hrvatska seizmološka služba se oglasila - kažu da je zabeležen potres 5,6 po Rihteru 56 kilometara severoistočno od Dubrovnika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike