Oglasili se advokati "kralja kriptovaluta": Odluka o izručenju SAD nezakonita

21.02.2024

21:37

0

Dodali su da im nije poznato da bilo gde u svetu ministar pravde može da podučava sud kako se primenjuje zakon

Oglasili se advokati "kralja kriptovaluta": Odluka o izručenju SAD nezakonita
Do Kvon - Copyright Youtube/ BaseLineComedy

Branioci južnokorejskog državljanina Do Kvona Goran Rodić i Marija Radulović poručili su danas da je odluka Višeg suda u Crnoj Gori o njegovom izručenju Sjedinjenim Američkim Državama nezakonita.

- Primili smo odluku Višeg suda u Podgorici o izručenju našeg klijenta Sjedinjenim Američkim Državama. Odluka je nezakonita, kao i prethodne dve koje je ukinuo Apelacioni sud Crne Gore - istakli su Rodić i Radulović u saopštenju, prenose Vijesti.

Dodali su da im nije poznato da bilo gde u svetu ministar pravde može da podučava sud kako se primenjuje zakon i kakvu odluku treba da donese, kao što je to, kako tvrde, slučaj u Crnoj Gori.

Printscreen/YouTube/ Coinage
 

- Takođe, prilikom donošenja ovakve odluke, sud nije proveravao tačnost činjenica koje mu je dostavio ministar pravde, iako u spisima predmeta ima dokaza da se radi o lažnim podacima. O tome ćemo se detaljno izjasniti u žalbi na odluku o izručenju. Ubeđeni smo da ovakva nezakonita odluka ne može opstati pred Apelacionim sudom, kao ni prethodne dve nezakonite odluke - poručili su Rodić i Radulović.

Viši sud u Podgorici doneo je ranije danas odluku o izručenju Do Kvona Sjedinjenim Američkim Državama koje ga terete za kriminalno udruživanje i druga krivičnih dela.

Do Kvon i njegov poslovni partner uhapšeni su 23. marta prošle godine na podgoričkom aerodromu kada su prilikom pasoške kontrole, na letu za Dubai, upotrebili falsifikovane pasoše Kostarike.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike