Ukinuto rešenje Višeg suda o izručenju Do Kvona

19.12.2023

13:35

0

Veće Apelacionog suda je, odlučujući o žalbi branilaca okrivljenog, ocenilo da je to rešenje zahvaćeno bitnom povredom odredaba krivičnog postupka iz člana 386 Zakonika o krivičnom postupku (ZKP)

Ukinuto rešenje Višeg suda o izručenju Do Kvona
"Kralj kriptovaluta" Do Kvon - Copyright Printscreen/YouTube/ Coinage

Apelacioni sud u Podgorici ukinuo je rešenje Višeg suda u Podgorici o izručenju južnokorejskog državljanina Do Kvona i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovni postupak i odlučivanje.

Iz Apelacionog suda su saopštili da je, nakon sednice Veća tog suda, održane u četvrtak, doneto rešenje kojim je taj sud uvažio žalbu branilaca okrivljenog Do Kvona, prenosi RTCG. Kako su naveli, prvostepenim rešenjem Višeg suda u Podgorici od 17. novembra ove godine, utvrđeno je da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Do Kvona, radi krivičnog gonjenja zbog više krivičnih dela po molbama Južne Koreje i Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Veće Apelacionog suda je, odlučujući o žalbi branilaca okrivljenog, ocenilo da je to rešenje zahvaćeno bitnom povredom odredaba krivičnog postupka iz člana 386 Zakonika o krivičnom postupku (ZKP).

"Rešenje nema razloga o odlučnim činjenicama, a dati razlozi su nejasni, što predstavlja razlog za njegovo ukidanje", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Apelacionog suda. Navodi se da su Višem sudu u Podgorici dostavljene dve zamolnice za izručenje okrivljenog Do Kvona - od Južne Koreje i SAD-a, koje ga traže zbog više krivičnih dela. 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike