Ministarstvo pravde donelo odluku: Crna Gora izručila saradnika Do Kvona Južnoj Koreji

05.02.2024

10:59

0

Izručen je svojoj domovini nakon što je odslužio kaznu zatvora u trajanju od četiri meseca zbog falsifikovanja isprave

Ministarstvo pravde donelo odluku: Crna Gora izručila saradnika Do Kvona Južnoj Koreji
Do Kvon - Copyright Printscreen/YouTube/ Coinage

Danas je iz Crne Gore u Južnu Koreju izručen J.Č.H., državljanin Južne Koreje, a shodno rešenju koje je donelo Ministarstvo pravde Crne Gore.

J. Č. H. uhapšen je sa Do Kvonom u Crnoj Gori 23. marta 2023. godine na Aerodromu Podgorica po međunarodnoj poternici koju je za njim raspisao Interpol Seul. On je izručen svojoj domovini nakon što je odslužio kaznu zatvora u trajanju od četiri meseca zbog izvršenog krivičnog dela "falsifikovanje isprave".

- J.Č.H. je od strane službenika NCB Interpol Podgorica i Posebne jedinice policije danas predat nadležnim pravosudnim i policijskim organima Južne Koreje, radi vođenja krivičnog postupka zbog više krivičnih dela koje se odnose na prevaru u finansijsko investicionim uslugama, ulaganjima i tržištu kapitala za koje je zaprijećena doživotna kazna zatvora u Južnoj Koreji - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Do Kvon je uhapšen u martu dok je pokušavao privatnim avionom da odleti sa podgoričkog aerodroma u Dubai. Korejac je optužen za prevaru kriptovalutama vrednu čak 40 milijardi dolara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike