Milanu Kneževiću stiglo anonimno preteće pismo: Nisu ga uplašile ogavne uvrede i pretnje proterivanjem u Srbiju, ovako je odgovorio (FOTO)

01.02.2024

17:46

0

Da je preteće pismo koje je Knežević dobio inspirisano mržnjom na nacionalnoj osnovi, najbolje pokazuje i to što se u njemu aludira na proterivanje u Srbiju

Milanu Kneževiću stiglo anonimno preteće pismo: Nisu ga uplašile ogavne uvrede i pretnje proterivanjem u Srbiju, ovako je odgovorio (FOTO)
Milan Knežević - Copyright Profimedia

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) Milan Knežević dobio je anonimno preteće pismo užasne sadržine sa brojnim uvredama, očigledno na političkoj i nacionalnoj osnovi. 

Iako su se padom DPS sa vlasti, političke prilike u Crnoj Gori u velikoj meri stabilizovale, a ekstremisti pacifikovali, očigledno je da postoji još uvek deo ostrašćenih srbomrzaca, koji se ne mire sa tim da Srbi poput Kneževića više nisu progonjeni, već su slobodni građani i legitiman politički faktor, a neki su poput Andrije Mandića, i na visokim funkcijama u Crnoj Gori

Da je preteće pismo koje je Knežević dobio inspirisano mržnjom na nacionalnoj osnovi, najbolje pokazuje i to što se u njemu aludira na proterivanje u Srbiju, a takođe se vređa i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pogrdnom aluzijom koju uglavnom koriste oni koji ga ostrašćeno mrze. Kneževiću srbomrzsci očigledno zameraju dobre odnose sa predsednikom Srbije.  Anonimni pljuvač takođe pokušava da uvredi Kneževića, Srbe i Srbiju koristeći izraz ,,cigani''.

Predsednik DNP je,  javno objavio preteće pismo na svojoj fejsbuk stranici: 

 

 

- KNEŽEVIĆU, Za tebe kažu da si NAJVEĆE ZETSKO GO*NO. Ja neznam dali si najveće, ali jesi go*no i izrod, pa i veliko đubre, kakvo se nije rađalo u ovoj lijepoj zemlji. i radi toga JE*A TI PAS MAJKU. Prestani da laješ svakog dana sram te bilo. Idi kod cigana, odnosno kod ŽVALONJE pa tamo laj koliko god hoćeš, jer ćeš kod njih bolje proći, sram te bilo. ,, tvoj ljubimac'' - stoji u odvratnom pismu koje je anonimus srbomrzac uputio Kneževiću. 

Kao što vidimo, osim što odiše mržnjom i vulgarnošću, komentar u pismu je i ekstremno nepismen. 

Ovo ogavno pismo nije pokolebalo Kneževića, koji je brzo odgovorio: 

Foto: Printscreen
 

- Opet je počela sezona protjerivanja za "cigansku" Srbiju od strane anonimnih junaka.
Anonimni junače, eo trčim, samo moraš doći da mi poguraš traktor. Nismo ga od ljetos palili. - odgovorio je u svom šaljivom stilu na ove pretnje Knežević.

Da je ovakve pretnje dobio neki Crnogorac ili pripadnik neke druge nacionalne manjine u Crnoj Gori, verovatno bi reagovale silne NVO, ovako jedina reakcija na ovaj brutalan napad na srpskog političara u Crnoj Gori jeste njegov lični odgovor ekstremističkim Milogorcima

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike