Vraćen na fabrička podešavanja: Zoranu Lazoviću proradio srpski gen, pa zapevao Baju Malog Knindžu! (VIDEO)

17.01.2024

13:00

0

Da li je Zoran Lazović vraćen na fabrička podešavanja iz vremena kada je bio komandant diverzantske jedinice na dubrovačkom ratištu, ne znamo, ali je veoma interesantno videti ovakav snimak

Vraćen na fabrička podešavanja: Zoranu Lazoviću proradio srpski gen, pa zapevao Baju Malog Knindžu! (VIDEO)
Zoran Lazović - Copyright Printscreen

Bivši šef Specijalnog policijskog odeljenja Zoran Lazović zapevao je čuvenu pesmu Baje Malog Knindže na jednom veselju.

To se vidi na video snimku koji je objavio profil na TikToku, pod nazivom InfoMontenegro. 

 

 

Da li je Zoran Lazović vraćen na fabrička podešavanja iz vremena kada je bio komandant diverzantske jedinice na dubrovačkom ratištu, ne znamo, ali je veoma interesantno videti ovakav snimak. 

Je li mu proključala srpska krv i proradio srpski gen, koji imaju svi Milogorci, ili se možda dodvorava novim vlastima, ostaje da se vidi. Ovaj bivši Srbin, poslednjih godina je ostao upamćen kao ekstremni Komita i Milogorac.  

Od dubrovačkog ratišta do skaj aplikacija

Lazović je bio dugogodišnji je visoki službenik ANB-a i MUP-a Crne Gore. Tokom 1991. godine bio je komandant diverzantske jedinice vojske na dubrovačkom ratištu. Posle je prešao u policiju gde postaje šef jedinice za specijalne zadatke i antiterorističke jedinice MUP Crne Gore, a nakon toga odlazi u tajnu službu i postaje jedan od ključnih ljudi Agencije za nacionalnu bezbednost. 

Pod pritiskom međunarodnog faktora, sklonjen je iz agencije, zajedno sa svojim saradnikom i jednim od ključnih operativaca, Duškom Golubovićem, da bi se posle nekog vremena ponovo vratio u MUP, tačnije u Upravu policije, odakle ga je oterala nova vlast. Vezuje se za tzv. klan iz Granda, koji je u sukobu sa mojkovačkim klanom Duška Markovića i Veselina Veljovića, a nedavne skaj prepiske su otkrile, da je on verovatno i operativni šef kavačkog klana, koji je preko njega i njegovog sina, Petra, kontrolisao Milo Đukanović

Poznat je i po tome što je ukinuo zabranu ulaska u Crnu Goru Marku Miljkoviću i Veljku Belivuku, koji su bili beogradska filijala kavačkog klana, a na osnovu tog skidanja rampe su početkom 2021. godine legalno ušli u Crnu Goru i išli na slavu kod Radoja Zvicera.  

Veze Lazovića sa ljudima iz kriminalnog miljea inače traju decenijama. Na svadbi Safeta Kalića iz 2001. godine viđen je kao gost, zajedno sa koelgom iz tajne službe, Ljubišom Mijatovićem, a prisutni su bili između ostalog i Darko Šarić, Ljubiša Buha Čume i mnogi drugi. Ne samo da je bio gost, nego se videla i prisnost sa domaćinima i da je u tom okruženju Lazović senior bio kao riba u vodi.  

Skaj prepiske su pokazale i do koje mere su pripadnici policije kojima je rukovodio Zoran Lazović,zajedno sa sinom Petrom, bili u službi kavačkog klana, a takođe i u političkoj službi DPS-a. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike