Služba, kriminal i politika: Zorana Lazovića, glavnog Milovog bezbednjaka pretresla interventna - je li ovo uvod u njegovo hapšenje? (VIDEO)

08.12.2023

15:15

0

Ostaje da se vidi da li je ova rutinska kontrola i pretres Lazovića i njegove pratnje, pa i kako neki navode njegovo kratko privođenje, samo pokazna vežba i proba za neko pravo hapšenje Lazovića

Služba, kriminal i politika: Zorana Lazovića, glavnog Milovog bezbednjaka pretresla interventna - je li ovo uvod u njegovo hapšenje? (VIDEO)
Zoran Lazović - Copyright Printscreen/Youtube

Barska interventna jedinica policije kontrolisala je tri policajca koja su bila u pratnji bivšeg funkcionera crnogorske Uprave policije (UP) Zorana Lazovića.

Oni su proveravali da li je legalno oružje koje su njihove kolege nosile sa sobom. 

Zaustavljeni su u Zaljevu, u povratku sa suđenja u ulcinjskom Osnovnom sudu u kom se vodi spor po Lazovićevoj tužbi protiv bivšeg premijera Dritana Abazovića. Lazović je tužio Abazovića za navodnu povredu časti, jer je Abazović ranije izneo tvrdnje da je Zoran Lazović švercer kokaina i cigareta, kao i da je planirao likvidaciju Abazovića. 

Printscreen/YouTube/Vlada CG
 

Portal 083.me je preneo čak i da je nekadašnji visoki funkcioner crnogorske Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) kao i crnogorskog MUP-a Zoran Lazović, prilikom te kontrole i priveden u Centar bezbednost Bar. 

Kakav otac, takvi i sinovi

Lazović nema formalno policijsko obezbeđenje jer je pre nekoliko meseci tražio da on bira službenike UP koji će ga čuvati, odnosno da o njegovoj bezbednosti ostanu da se staraju službenici koji su to činili dok je bio na čelu Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Lazović je otac uhapšenog policajca i pripadnika kavačkog klana Petra Lazovića. Njegov drugi sin, Marko Lazović, kao službenik Sektora kriminalističke policije je bio jedan od organizatora linča protiv igrača i navijača KK Crvena Zvezda. a ne samo da je bio inspirator, već je i lično učestvovao u napadima.  Zpran Lazović je i jedan od najbližih saradnika bivšeg predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, pa nije ni čudo što je za vreme vladavine DPS-a familija Lazović je stekla milione evra i brojne nekretnine

Od dubrovačkog ratišta do skaj aplikacija

Dugogodišnji je visoki službenik ANB-a i MUP-a Crne Gore. Tokom 1991. godine bio je komandant diverzantske jedinice vojske na dubrovačkom ratištu. Posle je prešao u policiju gde postaje šef jedinice za specijalne zadatke i antiterorističke jedinice MUP Crne Gore, a nakon toga odlazi u tajnu službu i postaje jedan od ključnih ljudi Agencije za nacionalnu bezbednost. 

Pod pritiskom međunarodnog faktora, sklonjen je iz agencije, zajedno sa svojim saradnikom i jednim od ključnih operativaca, Duškom Golubovićem, da bi se posle nekog vremena ponovo vratio u MUP, tačnije u Upravu policije, odakle ga je oterala nova vlast. Vezuje se za tzv. klan iz Granda, koji je u sukobu sa mojkovačkim klanom Duška Markovića i Veselina Veljovića, a nedavne skaj prepiske su otkrile, da je on verovatno i operativni šef kavačkog klana, koji je preko njega i nejgovog sina, Petra, kontrolisao Milo Đukanović

Printscreen/Libertas
 

Poznat je i po tome što je ukinuo zabranu ulaska u Crnu Goru Marku Miljkoviću i Veljku Belivuku, koji su bili beogradska filijala kavačkog klana, a na osnovu tog skidanja rampe su početkom 2021. godine legalno ušli u Crnu Goru i išli na slavu kod Radoja Zvicera

Veze Lazovića sa ljudima iz kriminalnog miljea inače traju decenijama. Na svadbi Safeta Kalića iz 2001. godine viđen je kao gost, zajedno sa koelgom iz tajne službe, Ljubišom Mijatovićem, a prisutni su bili između ostalog i Darko Šarić, Ljubiša Buha Čume i mnogi drugi. Ne samo da je bio gost, nego se videla i prisnost sa domaćinima i da je u tom okruženju Lazović senior bio kao riba u vodi. 

Printscreen/Youtube MUP Tanjug/Strahinja Aćimović
 

Skaj prepiske su pokazale i do koje mere su pripadnici policije kojima je rukovodio Zoran Lazović,zajedno sa sinom Petrom, bili u službi kavačkog klana, a takođe i u političkoj službi DPS-a

Ostaje da se vidi da li je ova rutinska kontrola i pretres Lazovića i njegove pratnje, pa i kako neki navode njegovo kratko privođenje, samo pokazna vežba i proba za neko pravo hapšenje Lazovića, a koje ga možda čeka, ili će na ovome ostati. Iskustvo u Crnoj Gori pokazuje, da su ovakvi postupci često blli samo korak ka budućem pravom hapšenju.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike