Disciplinska tužba protiv sutkinje iz Gradačca: Odbila da Sulejmanoviću zabrani pristup Nizami, a onda ju je on posle nekoliko dana ubio

13.12.2023

12:32

0

Sudija Lejla Numanović odbila je zahtev policije u Gradačcu da Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilaz Nizami Hećimović, koju je on nedugo zatim brutalno likvidirao

Disciplinska tužba protiv sutkinje iz Gradačca: Odbila da Sulejmanoviću zabrani pristup Nizami, a onda ju je on posle nekoliko dana ubio
Nermin Sulejmanović počinio krvavi pir u Gradačcu - Copyright Pixabay/Instagram

Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog veća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) Prvostepenoj disciplinskoj komisiji VSTV BiH podnela je disciplinsku tužbu protiv Lejle Numanović, sudije Opštinskog suda u Gradačcu, zbog disciplinskog prekršaja „nemar ili nepažnja u vršenju službenih dužnosti“, saznaje portal "Avaz".

Nisu ispunjeni uslovi

Ova informacija potvrđena je iz Kancelarije disciplinskog tužioca VSTV-a.

 - Nije zatraženo privremeno udaljenje od dužnosti sudije Numanović, zato što nisu ispunjeni uslovi - rečeno je za portal.

Sudija Lejla Numanović odbila je zahtev policije u Gradačcu da Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilaz Nizami Hećimović, koju je on nedugo zatim brutalno likvidirao.

Numanovićeva je, i pored izjave nastradale Hećimovićeve i službene zabeleške pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona, odbila zahtev da se nasilniku zabrani prilazak nevenčanoj supruzi – koju je, da stvar bude gora, pretukao jer mu je servirala neukusnu hranu – zbog, kako je navela, nedostatka dokaza.

Sud je o tome odlučivao nakon što je Nizama partnera od kojeg je pobegla prijavila za nasilje, o čemu je "Avaz" detaljno pisao.

Koliko je pažnje i vremena posvetila ovom slučaju ilustruje i deo obrazloženja u rešenju u kojem je bio iskopiran deo rešenja druge osobe.

Materijalna greška

Naime, u delu rešenja odjednom se, ničim izazvano, pojavilo ime čoveka koji se zove Muharem Ćelosmanović u svojstvu počinitelja nasilja umesto imena Nermina Sulejmanovića.

Sudija je to pravdala materijalnom greškom, koju je navodno odmah ispravila. Takođe, ona se u prijavi pravdala time da nije poznavala nasilnika Sulejmanovića i da je mislila da će policija pronaći dokaze.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: avaz.ba

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike