Formiran predmet protiv sutkinje koja je odbila meru zabrane prilaska za ubicu iz Gradačca! U rešenju iskopiran deo iz drugog slučaja?!

14.08.2023

10:12

0

Istragom će se utvrditi relevantne činjenice predmeta, kako bi se ispitali navodi o povredi službene dužnosti sudije u postupku donošenja odluke, stoji u saopštenju VSTV

Formiran predmet protiv sutkinje koja je odbila meru zabrane prilaska za ubicu iz Gradačca! U rešenju iskopiran deo iz drugog slučaja?!
Copyright Printscreen/Instagram/ironbb24 AP Photo/Amel Emric

Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog veća (VSTV) BiH formirao je predmet protiv sudije Lejle Numanović iz Gradačca koja je odbila da odredi mere zabrane prilaska ubijenoj Nizami Hećimović, a po predlogu policijske uprave Gradačac, saznaje portal "Avaza".

Navodi se to i u zvaničnom odgovoru iz VSTV BiH za "Avaz":

- Želimo da vas informišemo da je Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (Ured) formirala predmet po službenoj dužnosti na osnovu članaka objavljenih u medijima o postupanju sudije Opštinskog suda u Gradačcu. Istragom će se utvrditi relevantne činjenice predmeta, kako bi se ispitali navodi o povredi službene dužnosti sudije u postupku donošenja odluke.

Trostruki ubica Nermin Sulejmanović brutalno je pre nekoliko dana likvidirao svoju nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović i ubio još dve osobe, tri ranio, a zatim počinio samoubistvo.

Samo četiri dana pre ubistva sudija Opštinskog suda u Gradačcu Lejla Numanović je donela  rešenje kojim je odbila predlog Policijske uprave Gradačac da se Nerminu Sulejmanoviću izreknu mere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi. 

Printscreen/Instagram/ironbb24
 

 

 

Sud je o tome odlučivao nakon što je Nizama partnera od kojeg je pobegla prijavila za nasilje.

Koliko je pažnje i vremena posvetila ovom slučaju ilustruje i deo obrazloženja u rešenju, piše "Dnevni avaz."

Portal Istraga.ba objavio je fotografiju obrazloženja na kojoj se očito vidi da je rešenje, ili barem jedan njegov deo, napisano tako da je iskopiran deo rešenja druge osobe. Naime, u delu rešenja odjednom se, ničim izazvano, pojavljuje ime čoveka koji se zove Muharem Ćelosmanović u svojstvu počinitelja nasilja umesto imena Nermina Sulejmanovića.

Da se radi o slučaju prijave Nizame Hećimović dokazuje i pojavljivanje njenog imena u obrazloženju.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike