Ko je Ljupčo Palevski, osumnjičeni za ubistvo male Vanje: Od političara i medijskog maga do monstruoznog ubice

06.12.2023

11:47

0

Osim na visokim stranačkim funkcijama u SDSM-u, Palčo je, kažu, poslednjih godina započeo i karijeru u medijima, a osnivač je i predsednik minorne političke partije Desno

Ko je Ljupčo  Palevski, osumnjičeni za ubistvo male Vanje: Od političara i medijskog maga do monstruoznog ubice
Ljupčo Palevski - Copyright Facebook

Prvoosumnjičeni za dvostruko ubistvo u Skolju i Velesu Ljupčo Palevski Palčo, koji je uhapšen u Turskoj, nije nepoznat makedonskoj javnosti budući da je bio član i funkcioner vladajućeg Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM), bavio se medijima i formirao svoju političku partiju.

Prema pisanju skopskog portala NetPres, bio je predsednik gradske organizacije SDSM u Skoplju, jedne od najuticajnijih opštinskih organizacija s obzirom na to da je glavnom gradu RSM koncentrisana polovina stanovništva.

Ko god da upravlja takvom organizacijom, piše portal, upravlja skoro polovinom Makedonije.

Facebook/Printscreen/Палевски Љупчо
 

Osim na visokim stranačkim funkcijama u SDSM-u, Palčo je, kažu, poslednjih godina započeo i karijeru u medijima. A, osnivač je i predsednik minorne političke partije Desno.

- Za vreme vojnog sukoba izdavao je nedeljne novine, koje su štampane u Tetovskoj Rečici. List nije dugo trajao, ali Palevski nije odustao od medijske sfere. Zatim je otvorio televiziju TV4, koja je posle nekoliko godina zatvorena, odnosno oduzeta joj je licenca zbog neplaćanja obaveza prema državi. I tu nije zaustavljena medijska angažovanost Palevskog i očigledno njegova velika želja za pažnjom javnosti - piše portal.

U proteklom periodu, nekoliko godina je makedonska javnost svedočila kako Palevski, koji u javnosti figurira kao kontraverzna ličnost, formira javno mnjenje zauzimanjem velikog medijskog prostora na internet portalu Infomak.mk, čija redakcija ima i internet emisije uživo. 

- Palevski je nekoliko godina zaredom bio redovan gost Infomaksa u njihovim emisijama poput "Teški razgovori",  ali je dobio i medijski prostor kao voditelj i kovoditelj njihovih takozvanih emisija, odnosno podkastova", navodi NetPres.

Foto: Printscreen
 

Od šefa skopske gradske organizacije SDSM, do voditelja internet portala Infomaks, gde je noću u svojim obraćanjima formirao javno mnjenje i uglavnom širio govor mržnje, Palčo završava kao hladnokrvni monstruozni ubica.

Palčo je prvoosumnjičeni za otmicu i ubistvo sa predumišljajem maloletne Vanje Đorđevske (Gjorčecvske) i ubistvo Panče iz Velesa, bio u bekstvu, ali je juče uhapšen u Turskoj, dok je hodao autoputem u oblasti Balikešira.

Očekuje se da će nakon okončanja zakonskih procedura Palevski biti deportovan u Makedoniju i priveden pravdi. Makedonski Krivični zakonik za krivično delo ubistva predviđa kaznu od 10 godina do doživotnog zatvora.

Bonus video:

 


 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike