Osumnjičeni za ubistvo male Vanje već bio uhvaćen sa istom bandom? Policija kod Palča pre sedam meseci pronašla ilegalno oružje!

06.12.2023

16:46

0

Autor: Lj. S.

Palčo, koji je od ranije poznat policiji i tužilaštvu, i ove godine je navodno bio na saslušanju

Osumnjičeni za ubistvo male Vanje već bio uhvaćen sa istom bandom? Policija kod Palča pre sedam meseci pronašla ilegalno oružje!
Copyright Facebook/Printscreen/Палевски Љупчо

Ljupčo Palevski Palčo, koji je juče uhapšen u Turskoj i koji je glavni osumnjičeni za ubistvo Vanje Đorčevske i Panča Žežovskog navodno je privođen pre sedam meseci zbog ilegalnog oružja.

Palčo, koji je od ranije poznat policiji i tužilaštvu, i ove godine je navodno bio na saslušanju jer je, kako pišu pojedini makedonski mediji, uhvaćen kako šeta sa ilegalnim oružjem dok je tragao za zlatom.

Osumnjičeni za ubistvo Vanje i Žežovskog u maju je priveden sa nekoliko osoba, koje se sada takođe sumnjiče da su mu pomagali u ubistvu devojčice i frizera iz Velesa, javlja Večer.

Facebook/Printscreen/Палевски Љупчо
 

Kako ovi mediji navode, početkom maja privedene su četiri osobe, među kojima je bio i Palevski, a koji je u svom posedu imao oružje "valter" kalibra 9 mm, za koje nije posedovao papire.

- Dana 5. maja 2023. godine, oko 00.30 časova, na zemljanom putu Demir Kapija-Javorica tuneli, pripadnici policije iz PU Mihajlovo granična policija, oduzeli su pištolj od Lj. P. (58) iz Skoplja. U pitanju je Valter kalibra 9mm, za koji Lj.P. nije posedovao dozvolu - piše Večer da je tada MUP naveo u saopštenju.

Kako ovaj makedonski list piše, tom prilikom je privedeno još troje ljudi - Vlatko K., Velibor M. i Bore V, odnosno iste osobe koje se sada sa Palčom sumnjiče za ubistvo Vanje i Žežovskog.

Pre četiri godine podneta prijava protiv nezakonitog prisluškivanja

Facebook
 

Kako je zvanično saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Severne Makedonije, 2019. godine protiv Palča je podneta krivična prijava zbog nezakonitog prisluškivanja i snimanja. Takođe, iste godine podneta je i prekršajna prijava zbog omalovažavanja policijskih službenika.

Već sledeće godine podneta je krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija i nepoštovanja zdravstvenih propisa tokom epidemije.

Policija je navela i da je protiv Ljupča 2005. podneta krivična prijava za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja i posebne slučajeve falsifikovanja isprava, dok je 2002. podneta prijava zbog lažnog prijavljivanja krivičnog dela, a 2000. godine zbog poreske utaje.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike