Završeno saslušanje oca Vanje (14) iz Skoplja: Negirao umešanost u ubistvo i otmicu sopstvene ćerke

05.12.2023

15:14

0

Autor: Lj. S.

Policija i tužilaštvo juče su saopštili medijima da je otac podelio otmičarima informacije i detalje u vezi sa mestom i vremenom u kojem će Vanja krenuti u školu

Završeno saslušanje oca Vanje (14) iz Skoplja: Negirao umešanost u ubistvo i otmicu sopstvene ćerke
Otac ubijene Vanje, Aleksandar Đorčevski - Copyright Printscreen/Skopje

Saslušanje Aleksandra Đorčevskog, oca Vanje (14) koja je oteta 27. novembra, a zatim i ubijena, završeno je. 

Prema prvim saznanjima, on je negirao umešanost u otmicu i ubistvo sopstvene ćerke

Policija i tužilaštvo juče su saopštili medijima da je otac podelio otmičarima informacije i detalje u vezi sa mestom i vremenom u kojem će Vanja krenuti u školu.

Profimedia/Facebook
 

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Olivera Spasovskog, Aleksandar je indirektno umešan u otmicu devojčice, iako je to uporno negirao.

- Kao što vam je već poznato, motiv je lični interes i, prema prvim saznanjima, jedno od lica je saglasno i sa znanjem člana porodice organizovalo izvršenje krivičnog dela kako bi iznudilo novac od majke maloletnice od čega bi svi umešani imali novčanu, odnosno materijalnu korist - rekao je juče načelnik policije.

Vanjinom ocu, osumnjičenom da je učestvovao u gnusnom činu otmice ćerke, koja je potom ubijena, juče je određen pritvor od dva dana.

Facebook/Printscreen/Палевски Љупчо
Ljupče Palevski

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je juče međunarodnu poternicu za Ljupčom Palevskim Palčom, prvoosumnjičenim za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske i 74-godišnjeg Pančeta Žežovskog iz Velesa.

Iz Skopskog javnog tužilaštva saopšteno je da je za osumnjičenog Palevskog, koji je u bekstvu, izdat nalog po hitnom postupku za sprovođenje istrage o krivičnim delima otmice i ubistva. Njemu je danas Osnovni krivični sud odredio pritvor u odsustvu, koji će početi da se primenjuje nakon njegovog otkrivanja.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike