Otac Vanje (14) sa lisicama na rukama doveden u sud: Sumnja se da je on ubicama rekao kada će devojčica napustiti stan! (VIDEO)

04.12.2023

18:15

0

Autor: Lj. S.

Prvoosumnjičeni Ljupčo Palevski Palčo, koji je, kako se veruje, organizator i izvršilac ubistva, trenutno je u bekstvu

Otac Vanje (14) sa lisicama na rukama doveden u sud: Sumnja se da je on ubicama rekao kada će devojčica napustiti stan! (VIDEO)
Otac ubijene Vanje, Aleksandar Đorčevski - Copyright Printscreen/Skopje

Otac Vanje Đorčevske (14), devojčice iz Skoplja koja je oteta i brutalno ubijena, Aleksandar, danas je priveden Krivičnom sudu gde bi trebalo da istražnom sudiji da iskaz. 

Očekuje se da će u sud biti doveden u kasnim poslepodnevnim časovima, javlja Kurir.mk.

Vanjin otac je sinoć ispitan u policiji, a državni tužilac Gabril Bubevski rekao je danas na konferenciji za medije da postoje neposredni dokazi da su izvršioci krivičnog dela od Vanjinog oca dobili informaciju kada će devojčica izaći iz stana.

- U ovom trenutku imamo dokaze da je otac indirektno učestvovao u informisanju počinilaca kada će devojčica napustiti stan. Nemamo saznanja da je umešan u motiv ubistva. Jedan od osumnjičenih je rekao da je informaciju o devojčici dobio od oca - rekao je Bubevski dodajući da otac negira da je to učinio.

Printscreen/Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije
 

Na konferenciji za novinare je istaknuto da je prvoosumnjičeni Ljupčo Palevski Palčo, koji je, kako se veruje, organizator i izvršilac ubistva, u bekstvu, dok je trojici osumnjičenih određen pritvor od 48 sati.

Podsetimo, mala Vanja je nestala 27. novembra oko 7.20 časova, a njeno telo pronađeno je 3. decembra u ataru sela Brazda nadomak Skoplja.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike