Makedonska policija napravila ogroman propust? Ubistvo mlade Vanje je moglo biti sprečeno - ovo su ključni dokazi!

05.12.2023

13:10

0

Policija je pre sedam meseci pronašla oružje u kući Ljupča Palevskog

Makedonska policija napravila ogroman propust? Ubistvo mlade Vanje je moglo biti sprečeno - ovo su ključni dokazi!
Copyright Profimedia/Facebook

Najuticajnija opoziciona VMRO-DPMNE saopštila je danas da ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski ne može da bude amnestiran i da je odgovoran i, kako ističu, najodgovorniji što je dozvolio prvoosumnjičenom za otmicu i ubistvo maloletne Vanje Đorčevski i Pančea Žežovskog, Ljupču Palevskom, da pobegne iz zemlje.

Ako je verovati tvrdnjama iz saopštenja, policija je još pre sedam meseci pronašla oružje u kući Ljupča Palevskog.

- Stvorena je mreža reketaša i nasilnika koji su imali osećaj neprikosnovenosti. Uostalom, da je Ministarstvo unutrašnjih poslova reagovalo promptno i na odgovarajući način kada je pre 7 meseci pronađeno oružje u kući Palevskog, možda se ova tragedija ne bi dogodila. Osim toga, iz MUP-a Spasovskog ne odgovaraju kako je došlo do toga da je vozilo ubijenog Velešana korišćeno za izvršenje drugog krivičnog dela i kako je to vozilo prošlo ulicama Skoplja? Iz MUP-a ne daju odgovor zašto 5 dana nije preduzeto ništa povodom informacija da je Palevski mogući izvršilac ubistva male Vanje? - ističu iz VMRO-DPMNE.

Podsetimo, telo četrnaestogodišnje devojčice Vanja Đorčevske i Panča Žežovskog , pronađena su u nedelju. U njihova ubistva umešano je pet osoba. Vanja je nestala 27. novembra ispred svoje zgrade, a ubijena je istog dana oko 10 časova, na svega 40 minuta od porodičnog doma.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike