Lažni profil sa Kosova izazvao paniku: Stavio sliku imama, pa napisao da je nestala Vanja kod njega! U potragu se uključili Interpol i lovci

30.11.2023

11:52

0

Sve dosadašnje vesti o navodnom pronalasku devojčice ekspresno su demantovali iz MUP-a

Lažni profil sa Kosova izazvao paniku: Stavio sliku imama, pa napisao da je nestala Vanja kod njega! U potragu se uključili Interpol i lovci
Vanja Gorčevska - Copyright Printscreen/Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije

Za nestalom Vanjom Gorčevskom, na zahtev Ministarstva unutrašnjih poslova Severne Makedonije, raspisana je žuta međunarodna poternica Interpola.

MUP je obavestio da je u cilju rešavanja slučaja i pronalaska 14-godišnje devojčice preduzeta akcija odmah po prijemu prijave, uključeni su puni kapaciteti SVR Skoplje na najvišem nivou, niz razgovora vršene su sa osobama bliskim maloletnici, pregledane su kamere.

Uznemirujuće poruke na društvenim mrežama

Društvenim mrežama se šire uznemirujuće poruke i sadržaji o nestanku Vanje Gorčevske.

U komentaru ispod objave njene majke lažni profil sa Kosova, koji je zloupotrebio fotografiju imama iz Albanije, napisao je da je devojčica sa njim, javlja "Telma.mk".

Fejsbukom kruži niz drugih dezinformacija o njenom nestanku, praćenih uznemirujućim i neprimerenim komentarima.

Sve dosadašnje vesti o navodnom pronalasku devojčice ekspresno su demantovali iz MUP-a.

Podsetimo, Vanja Gorčevska nestala je u ponedeljak ujutru u Skoplju, na putu do škole Pestaloci kod Debar Mala. Poslednji put viđena je na Bulevaru Partizanskog odeja ispred "Broz kafea", odakle se izgubila. Žuta poternica je globalni policijski izveštaj o nestalim osobama. Objavljuje se za žrtve napuštanja porodice, otmice i iznenadnog nestanka.

Pored policije, u potrazi učestvuju porodica, kao i njeni drugovi iz razreda koji su lepili plakate sa fotografijom Đorđevske i traže bilo kakve informacije o tome gde je devojčica nestala. Takođe, u potrazi aktivno učestvuje i Lovački savez.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike