Dobrosavljević: Nesigurna budućnost 44. Vlade Crne Gore - deo koalicionih partnera se distancira od Spajićeve politike

06.10.2023

15:02

0

Dobrosavljević: Nesigurna budućnost 44. Vlade Crne Gore - deo koalicionih partnera se distancira od Spajićeve politike
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Pregovori o formiranju 44. Vlade Crne Gore ulaze u neizvesnu fazu. Iako je mandatar Milojko Spajić tvrdio da ima potrebnu većinu za formiranje vlade, njegova pozicija sada izgleda klimavija nego ikad.

Početna podrška, koju je Spajić imao, pokazala se kao nesigurna, a nakon pokušaja dobijanja podrške od poslanika starog režima i nekadašnjih kadrova sa liste DPS-a, čini se da je izgubio ključnog saveznika - Demokratsku Crnu Goru i njenog lidera, Alekse Bečića.

Politički analitičar, Vladimir Dobrosavljević, ističe da se deo koalicionih partnera sada distancira od Spajićeve politike. Pritom, unutar poslaničkog kluba pokreta "Evropa sad", dva poslanika su već na ivici isključenja.

"Jedan poslanik je već isključen, a drugi bi mogao uskoro pratiti taj primer," navodi Dobrosavljević.

Kao razlog ove političke zavrzlame, Dobrosavljević vidi uticaj poslovnih struktura bliskih prethodnom režimu Demokratske partije socijalista.

Osim toga, ukazuje na "neadekvatne diplomatske aktivnosti nekih zapadnih saveznika i uticaje određenih centara moći". Naročito se ističu veze sa Amerikom, Izraelom i Nemačkom koje, prema njegovim rečima, imaju značajan uticaj na formiranje i strukturu nove vlade.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike