Detalji stravične nesreće u Zagrebu: Devojčica (9) bila na pešačkom prelazu, vozač je pregazio i nastavio dalje

09.09.2023

20:00

1

Osumnjičeni 45-godišnji vozač je uhapšen i doveden u službene prostorije, gde će biti saslušan

Detalji stravične nesreće u Zagrebu: Devojčica (9) bila na pešačkom prelazu, vozač je pregazio i nastavio dalje
Ilustracija - Copyright Profimedia

Zagrebačka policija oglasila se danas o nesreći u kojoj je poginula 9-godišnja devojčica, kad je na nju naleteo kamion nakon što je izašla iz autobusa u povratku iz škole. Devojčica je na licu mesta stradala.

Policija je ustanovila da je 45-godišnjak upravljao teretnim automobilom marke "Mitsubiši" zagrebačkih registarskih oznaka, za koje je nakon saobraćajne nesreće vanrednim tehničkim pregledom utvrđena tehnička neispravnost uređaja za kočenje.

Vozač se dolaskom do semafora, na putu koji ima po jednu saobraćajnu traku za oba smera, nije zaustavio pri susretu sa autobusom za prevoz dece. Autobus je u trenutku nesreće bio zaustavljen sa strane, dok su deca ulazila, tj. izlazila iz autobusa.

Kamion je nastavio vožnju prilikom čega je prošao pored znakova "Autobusko stajalište" i "Obeležen pešački prelaz" kada je došlo do nesreće.

Vozač se, prema pisanju tamošnjih medija, nije približio pešačkom prelazu sigurnom brzinom, odnosno brzinom kojom se mogao zaustaviti na vreme, kada su deca već stupila na pešački prelaz.

Printscreen / Youtube / AlJazeera
 

Takođe, nije propustio decu koja su izlazila iz zaustavljenog autobusa, prilikom čega je došlo do nesreće u kojoj je nastradala 9-godišnja devojčica.

Osumnjičeni 45-godišnji vozač je uhapšen i doveden u službene prostorije, gde će biti saslušan zbog sumnje da je počinio delo "Izazivanje saobraćajne nesreće u drumskom saobraćaju". Vozač će biti priveden pritvorskom nadzorniku u Zagrebu.

Podsećamo, nesreća se dogodila na mestu gde postoji obeležen pešački prelaz, kao i odgovarajući saobraćajni znak uz koji je istaknut i znak autobuske stanice. Kamion uopšte nije kočio kako bi se zaustavio da propusti pešake, prenosi "Jutarnji list".

Prizor na mestu nesreće bio je stravičan, a nesrećnom detetu školska torba je ostala na leđima. Dete i stanuje nedaleko od mesta nesreće, a u šoku su bili i vozač i putnici autobusa iz koga je devojčica izašla na kolovoz. Kamion koji je naleteo na devojčicu vozio je kontejner koji je na sebi imao natpis Roto trans d.o.o. Kako se navodi, na fiksni broj kompanije niko se nije javljao nakon nesreće.

Bonus video:

Privatna arhiva

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike