Pas težak 70 kg ugrizao dete za lice, vlasnik šokiran: 'Imam kamere kod kuće, evo prave istine'

06.09.2023

07:23

0

Vlasnik psa je u totalnom šoku ispričao trenutke nemilog događaja

Pas težak 70 kg ugrizao dete za lice, vlasnik šokiran: 'Imam kamere kod kuće, evo prave istine'
Belgijski ovčar/Ilustracija - Copyright Belgijski ovčar/Foto:Pixabay

Kada se juče oko 13.20 časova na ulici u Brestu u Sesvetu prolomio dečji plač, malo je reći da su svedok događaja, a potom i porodica povređenog dečaka koga je pas ujeo za usta, bili zgroženi. Vrlo brzo na ulicu je stigla Hitna pomoć, a potom i policija, a pas mešanac Riki i njegov vlasnik S.J. oni su trenutno predmet kriminalističke i policijske istrage jer jedno je nesporno - pas star godinu i po sa urednim papirima ugrizao je dete za lice, tačnije za usnu!

Vlasnik psa je u totalnom šoku ispričao trenutke nemilog događaja.

- Bio sam totalno šokiran kada sam to video. Dečak je moj komšija preko puta i igrao se sa mojim Rikijem u mom dvorištu poslednje dve nedelje. Reč je o psu mešancu od 70 kilograma čija je majka ptičarka, a otac nepoznate rase. Bio sam dva metra udaljen od njih. A komšinica je, kao i svaki dan, došla u moje dvorište da se igra sa psom. Pas je ležao opušteno na leđima i mahao repom, a dete se u jednom trenutku bacilo psu na stomak. Pretpostavljam da je zbog bola koji ga je obuzeo Riki instinktivno reagovao tako što je dečaku ugrizao usnu i odgrizao deo. I nije dalje ujeo jer nije nasilan pas. Odmah sam reagovao i pritekao u pomoć, bilo je krvi, uzeo sam dečaka i tešio ga i pozvao Hitnu pomoć koja je vrlo brzo došla – kaže za Jutarnji S.J. koji navodi da se mališan poslednje dve nedelje intenzivno igrao sa svojim psom, ali pod njegovim nadzorom.

Pixabay
 

Prijateljstvo je počelo, dodaje, pre tri meseca kada je udomio psa iz azila u Livnu. Tada su se upoznali i oboje stekli međusobno poverenje, dodaje on.

Ali šta je prava istina

- Imam kamere kod kuće, tako da je na sreću sve snimljeno i podržava ono što govorim. Pas je dobroćudan, nimalo agresivan, voli decu, ali zaista verujem da je zbog bolova tako reagovao nakon što je dete skočilo na njega. Pa, dečak ga je čak i jahao. Nadam se da će se moj mali komšija brzo oporaviti i bez posledica doći kući – nada se S.J. Nisam ni svestan kakve posledice ovakvi događaji obično nose po vlasnike pasa.

Na pitanje da li je pas uredno vakcinisan, on je istakao da jeste i da je dokumentaciju dao policiji tokom uviđaja.

I dok iz bolnice čekaju izveštaj o zdravstvenom stanju deteta i težini povreda, u zagrebačkom javnom tužilaštvu kažu da je u toku istraga radi rasvetljavanja svih okolnosti koje su dovele do tragedije.

Bonus video:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike