Učenice u Hrvatskoj prijavile nastavnika da ih je neprimereno dodirivao, gledao i slao im poruke!

21.06.2023

12:41

0

One za sve, navodno, imaju dokaze

Učenice u Hrvatskoj prijavile nastavnika da ih je neprimereno dodirivao, gledao i slao im poruke!
Ilustracija - Copyright Profimedia

U OŠ "Bogoslav Šulek" u Slavonskom brodu nekoliko učenica osmog razreda razrednoj je prijavilo nastavnika koji ih je, kako su navele, neprimereno dodirivao i gledao, te im upućivao neprimerene poruke.

One za sve, navodno, imaju dokaze. Prema rečima roditelja koji su želeli da ostanu anonimni, razredna je odmah reagovala na šokantne optužbe te je, postupivši prema protokolu, odmah o svemu informisala stručnu službu škole, kao i direktorku koja je slučaj prijavila svim nadležnim službama.

Prema neslužbenim informacijama, nastavnik je priznao sve osim fizičkog kontakta sa učenicima, a navodno je tokom današnjeg dana priveden u prostorije Policijske uprave brodsko-posavske.

S obzirom na to da su u ceo slučaj umešane maloletnice, a zbog njihove zaštite, malo je toga što policija i škola mogu i smeju službeno da kažu.

- Možemo da potvrdimo da smo primili dojavu iz škole. Nakon istrage ćemo znato više o čemu se radi u ovom konkretnom slučaju. Reč je, između ostalog, o maloletnim osobama pa ne možemo ići u detalje - rekao je policijski službenik za odnose s javnošću Tomislav Kovačević.

Osumnjičeni nastavnik predaje u još jednoj gradskoj osnovnoj školi, a tamo zasad ne postoje slične prijave protiv njega.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Plusportal.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike