Nastavnik pedofil vraćen na posao: Žrtva pozvala roditelje da reaguju i zaštite svoju decu

17.12.2022

11:02

0

Autor: 24sedam

Vest da se vraća u radni odnos, u školu i među decu je toliko poražavajuća i stavlja pod upitnik svrhu svega kroz šta sam birala da prođem kako bi istina izašla na videlo, rekla je Brkanićeva

Nastavnik pedofil vraćen na posao: Žrtva pozvala roditelje da reaguju i zaštite svoju decu
Ilustracija - Copyright Pixabay

Emina Brkanić, pre sedam godina bila je učenica OŠ Grbavica 1 u Sarajevu i žrtva pedofila-nastavnika Samira Alihodžića. Kada se osuđeni pedofil vratio da radi u školi, ona je odlučila da javno progovori o svemu.

Nastavnik sporta i fizičkog vaspitanja Samir Alihodžić vraćen je na posao iako je osuđen na godinu dana zatvora zbog krivičnog dela bludnih radnji. Kako navode mediji, on je zatvorsku kaznu platio i tako ostao na slobodi, a u novembru mu je istekla i zabrana obavljanja delatnosti.

– Kako mediji navode, u radni odnos u gorespomenutoj školi vraćen je Samir Alihodžić, nastavnik fizičkog vaspitanja, osuđen za pedofiliju. Drugostepenom presudom mu je izrečena kazna zatvora od godinu dana i godina dana zabrane obavljanja delatnosti. Pišem vam ovo s beskrajnom nadom da ćete nešto preduzeti. Ja sam kao maloletno lice i žrtva seksualnog zlostavljanja Samira Alihodžića bila zaštićeni svedok u procesu suđenja – navela je Brkanićeva.

On je dodala da prijavu nije podnela radi sebe već i zbog drugih devojčica nakon što je saznala da su i one žrtve nastavnika Samira Alihodžića. 

- Uradila sam to onda kad sam saznala da nisam jedina, iako sam se ja već do tad uspela iščupati. Saznala sam da seksualno zlostavlja i druge devojčice i to nisam mogla da prećutim. Proces suđenja je trajao godinama, bio je beskrajno mukotrpan i bolan i samo Bog zna koliko sam puta htela odustati, osećajući da mi se poslednji atomi snage i nade gase. Uz podršku divne tužiteljke koja me zastupala sam uspela izdržati beskonačno mnogo trigera i vraćanja u proživljene traume kako bismo dokazale njegovu krivicu. Uspele smo, osuđen je na prvostepenoj presudi na koju je uložio žalbu, pa je drugostepenom presudom potvrđeno da je kriv. Slavila sam tu vest, kao uspeh jedne devojčice u misiji da zaštiti sve ostale devojčice – prisetila se. 

Iako je u presudi dobio zabranu obavljanja delatnosti u trajanju od samo godinu dana, Emina Brkanić kaže kako je verovala da će etiketa koju je napokon dobio i činjenica da će odslužiti zatvorsku kaznu biti dovoljan razlog da ga više nikad niko ne zaposli u bilo kojoj radnoj sferi koja podrazumeva rad s decom.

– Vest koja je juče objavljena, da se vraća u radni odnos, u školu i među decu uprkos svemu je toliko poražavajuća i stavlja pod upitnik svrhu svega kroz šta sam birala da prođem kako bi istina izašla na videlo. On je čovek koji ima toliko moćnu "štelu" da je, kako škola navodi, od suda dobio potvrdu o nekažnjavanju. 

Tanjug/Christophe Gateau/dpa via AP
 

Škola takođe navodi da nema zabilježenih prigovora od strane roditelja – dodala je ona.

Emina je apelovala na roditelje da nešto konkretno preduzmu.

– Roditelji, molim vas da preuzmete na sebe zaštitu svoje dece jer institucije su po ko zna koji put zakazale. Proverite se svojim kćerkama kako su, pišite dopise i mailove na sve moguće adrese, povucite svoju decu s časova fizičkog vaspitanja ako je on u funkciji nastavnika dok se situacija ne reši. A jedino adekvatno rešenje je njegov otkaz i molim vas da ni na šta manje od toga ni pod kojim uslovima ne pristajete – poručila je.

Za kraj je kazala da se oseća poraženo.

– Nijedno dete koje je pod istim krovom s njim nije sigurno. Ja se osećam poraženo, ali svim srcem stojim uz vas u daljoj borbi i navijam za pobedu. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike