Vanja u problemu samo zato što živi u Srbiji: Ostavinski postupak u Hrvatskoj politizovan - Ne daju joj deo kuće jer živi u Beogradu?

19.06.2023

13:28

0

Ona kaže da je presuda ostala samo mrtvo slovo na papiru, jer ni nakon sudskog rešenja o nasleđenom ne moža da uživa u svom delu

Vanja u problemu samo zato što živi u Srbiji: Ostavinski postupak u Hrvatskoj politizovan - Ne daju joj deo kuće jer živi u Beogradu?
imovina profimedia-0337590297 copy - Copyright 24sedam/Profimedia

Nakon sedam godina trajanja jednog ostavinskog postupka pred sudom, zbog kuće u Makarskoj, nije došlo do mirne raspodele, a priča je dospela u javnost i dobila političku dimenziju, piše splitska Slobodna Dalmacija.

Vanja Bunčić Filipović, jedna od učesnica u ovom postupku, tvrdi da joj se sve što proživljava ne bi dogodilo da ne živi u Srbiji pa se prema njoj u Hrvatskoj ponašaju maćehinski. Kome je još, pita ova Vrgorčanka, ostavinska rasprava trajala sedam godina, a i kad je završila, ne poštuje se.

Ona kaže da je presuda ostala samo mrtvo slovo na papiru, jer ni nakon sudskog rešenja o nasleđenom ne moža da uživa u svom delu, jer joj brat Ivo Filipović onemogućava ulaz u porodičnu kuću, čija je suvlasnica.

Tražiće pomoć od Pupovca

Zato će, kaže, zatražiti pomoć predstavnika Samostalne demokratske srpske stranke Milorada Pupovca, koji su partneri u Vladi HDZ-a, a kako bi intervenisali da bi ona, kako kaže, kao Hrvatica koja živi u Beogradu pred institucijama u njenoj domovini bila tretirana ravnopravno, a ne kao građanka drugog reda.

Nakon sedmogodišnjeg sudskog postupka Vanja je nasledila jednu trećinu porodične kuće, koju deli sa bratom Ivom i preminulom sestrom Tanjom. Reč je o kući površine 573 kvadratna metra koju njen brat, kao samo jedan od suvlasnika, leti iznajmljuje turistima, piše Slobodna.

U međuvremenu, brat Ivo joj je pretio i uznemiravao raznim porukama, a u avgustu 2021. joj je, na primer, rekao:  "Jesi li tu došla slaviti Oluju? Što je, stara srbijanska kurvo", pljunuvši u njenom smeru. Godinu kasnije, promenio je bravu na vratima Vanjinog studija veličine 26 kvadrata, koji joj je udelio do okončanja ostavinske rasprave i tako joj je onemogućio korištenje lične imovine, za šta takođe postoji nepravosnažna presuda.

S druge strane, Vanjin brat Ivo Filipović u celosti negira sestrine navode, a njegov advokat Vinko Ljubičić iznosi činjenice koje bacaju neko novo svetlo na slučaj, koji dodatno komplikuje stvari.
Ipak, Vanja Bunčić veruje da će sve osporiti na sudu i da će pravda pobediti.

Bonus video:

 


 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike