Žena primljena u bolnicu zbog povrede zgloba, pa se ugušila pecivom! Zaboravili je na prijemu, našli bez svesti

18.06.2023

12:45

0

Čekajući osoblje pacijentkinja se ugušila jedući pecivo, a pronašli su je nakon nekog vremena bez znakova života

Žena primljena u bolnicu zbog povrede zgloba, pa se ugušila pecivom! Zaboravili je na prijemu, našli bez svesti
Copyright Printscreen/Google Maps

Nezapamćenii skandal dogodio se u zagrebačkoj bolnici "Sveti duh" kada je pacijentkinja stigla na hitan prijem zbog uganuća zgloba, da bi nekoliko sati kasnije preminula od gušenja pecivom!

To se dogodilo 2. juna, kada je pacijentkinja stigla na hitni prijem zbog uganuća skočnog zgloba.

Nakon što ju je pregledao dežurni hirurg i nakon radiološkog snimanja zgloba ona je, kako tvrdi izvor upućen u ceo slučaj, ostavljena sama u boksu za preglede kako bi dočekala završetak obrade i imobilizaciju zgloba.

Čekajući osoblje pacijentkinja se ugušila jedući pecivo, a pronašli su je nakon nekog vremena bez znakova života. Izvor za Index kaže da je osoblje bolnice odmah pristupilo reanimaciji kojom su uspostavljene vitalne funkcije, ali bez znakova moždane aktivnosti.

Pacijentkinja je tada stavljena na intenzivnu njegu, ali je nedelju dana kasnije preminula.

Iz bolnice su potvrdili ovaj događaj za domaće medije, a umesto odgovora na pitanja, koja se bave njihovim eventualnim nemarom, poslali su saopštenje u kom je rečeno da razumeju potrebu javnosti za rasvetljavanjem slučaja.

- Neželjeni događaj prijavljen je Upravi u petak 9. juna, a Uprava Bolnice je u ponedjeljak 12. juna pokrenula postupak unutrašnjeg nadzora, kako bi dobila kompletan uvid u slučaj. O rezultatima postupka ćemo izvestiti javnost. Izražavamo saučešće porodici preminule pacijentkinje i u potpunosti podržavamo njihova nastojanja da dobiju odgovore i pronađu mir - rekli su.

Prema pisanju domaćih medija, prema nezvaničnim saznanjima, iz Ministarstva zdravlja najavljeno je postupanje u vezi sa celim slučajem, ali detalje nisu obrazložili.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike