Bračni par iz Hrvatske osuđen na 21 godinu za ubistvo Zorice: Telo žrtve nikad nije pronađeno

21.11.2022

23:25

0

Bračni par se sastao sa Zoricom, zajedno su se nekud uputili, da bi potom supružnici "na nepoznat način usmrtili Zoricu i rešili se njenog tela na nepoznat način"

Bračni par iz Hrvatske osuđen na 21 godinu za ubistvo Zorice: Telo žrtve nikad nije pronađeno
Ilustracija - Copyright Profimedia

Bračni par Karamazan ponovo je na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu osuđen na ukupno 21 godinu zatvora za ubistvo Zorice Fadljević čije telo nikad nije pronađeno.

Sudija Mirjana Madunić u ponovljenom postupku ponovila svoju prethodnu, kasnije oborenu presudu kojom se bračni par Karamazan iz Šumeća proglašava krivim za ubistvo Zorice Fadljević iz Sibinja, koja je u vreme kada se zločin dogodio imala 47 godina.

Mijo Karamazan (65), kao počinitelj, osuđen je na 12, a njegova supruga Slavica Karamazan (63), kao pomagačica na 9 godina zatvora.

Prema optužnici, Slavica Karamazan se kobnog 18. novembra 2019. sastala sa Zoricom kod brodske bolnice. Na parkingu ih je čekao Mijo s autom. Potom su se svi zajedno uputili "na tačno neutvrđeno mesto" gde su supružnici "na nepoznat način usmrtili Zoricu i rešili se njenog tela na nepoznat način". Između ostalog, i jedan trag krvi pronađen je u automobilu Mije Karamazana.

Zoričin suprug Drago Fadljević ranije je kazao da je video kako se njegova žena tog dana sastaje s nekom njemu nepoznatom ženom.

Ovaj misteriozni slučaj već tri godine puni novinske stupce. Iako nije pronađeno Zoričino telo niti je utvrđen način na koji je navodno ubijena, Županijsko državno tužilaštvo smatralo je da ima  dovoljno dokaza da su supružnici ubili Zoricu i potom njeno telo sakrili, što je sud uvažio.

Podsetimo, u februaru ove godine Visoki kazneni sud presudu je ukinuo i vratio na ponovno suđenje, na kojem su okrivljeni osuđeni na iste kazne koje su im izrečene i u prvom postupku. Odbrana je najavila da će uložiti žalbe Visokom kaznenom sud.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike