Devojka (18) bez dozvole ukrala teretno vozilo i bežeći sa tinejdžerom udarila u policijski auto - bila je pod dejstvom alkohola

21.11.2022

13:13

0

Utvrdili su da nema položen vozački ispit, vozila je bez upaljenih svetala i pod uticajem alkohola (0,55 promila)

Devojka (18) bez dozvole ukrala teretno vozilo i bežeći sa tinejdžerom udarila u policijski auto - bila je pod dejstvom alkohola
Pijana vozila bez dozvole i udarila u policijski auto - Copyright Profimedia

Osamnaestogodišnjakinja iz Slavonskog Broda se u subotu noću odvezla ukradenim teretnim vozilom, za koji nije imala položen vozački ispit. Da stvar bude gora, ona je sa sobom vozila i maloletnika (17). Bežeći od policije, pomahnitala devojka udarila je u policijsko vozilo. Na sreću niko nije povređen.

Brodsko-posavska policija objavila je u ponedeljak kako za krivično delo neovlašćene upotrebe pokretne stvari sumnjiči 18-godišnjakinju koja je na parkingu ušla u nezaključano teretno vozilo 24-godišnjeg vlasnika, pa se pronašavši ključ odvezla u nepoznatom pravcu.

Policajci su oko 1 sat posle ponoći pokušali da je zaustave, ali je ona nastavila vožnju i udarila u njihov službeni automobil.

Utvrdili su da nema položen vozački ispit, vozila je bez upaljenih svetala i pod uticajem alkohola (0,55 promila), a u vozilu se nalazio i  maloletnik o kom su dalju brigu preuzeli radnici Centra za socijalni rad.

Policija protiv 18-godišnjakinje podnosi krivičnu prijavu zbog neovlašćene upotrebe tuđe pokretne stvari, slavonskobrodskom tužilaštvu dostavlja optužni predlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti saobraćaja na putevima te nastavlja istragu. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike