"Imamo ubicu, ali ne i žrtvu": Bizaran slučaj potresa Francusku, policija mesecima traga za telom - tvrde da niko nije prijavljen kao nestao

21.11.2022

12:47

0

Autor: V.B.

Državni tužilac zamolio je javnost da pomogne u otkrivanju identiteta navodne žrtve

"Imamo ubicu, ali ne i žrtvu": Bizaran slučaj potresa Francusku, policija mesecima traga za telom - tvrde da niko nije prijavljen kao nestao
Francuska policija - Copyright Profimedia

Francusku policiju ovih dana potresa veoma zbunjujući i pomalo bizaran slučaj u kojem se suočavaju sa potencijalnim ubistvom, za koje su sigurni da se desilo, ali nema tela i još niko nije prijavljen kao nestao.

Zbog nemogućnosti razrešavanja i misterioznosti ovakvog slučaja, državni tužilac Remi Kuten zamolio je javnost da pomogne u otkrivanju identiteta navodne žrtve.

- U moje 23 godine kao sudija za prekršaje, nikada nisam video ovakvu situaciju. Nemamo telo, nemamo osobu koja je nestala - tvrdi Kuten. 

Policija, međutim, ima osumnjičenog. Poljak, star 46 godina, koji već nekoliko godina živi u zemlji i radi kao stolar.

Policija veruje da je osumnjičeni 9. marta, pod dejstvom alkohola, crnim audijem naleteo na ženu na bicikli u blizini grada Grand Bourgtheroulde, severozapadno od Pariza.

Verujući da je umrla od posledica udesa, telo je odneo na svoje imanje. Međutim kada su stigli na lice mesta, ustanovio je da je još uvek živa, pa je lopatom ubio i telo zakopao.

Policija veruje i da se on tada otarasio bicikla na smetlištu.

Oskudni su dokazi da se bilo šta od ovoga dogodilo, jer nema leša, bicikle, niti bilo čega što dovoljno ukazuje na to. Osim toga, niko nije prijavio nestanak biciklistkinje.

Međutim, gospodin Kuten je primetio da "mnogo ljudi nestane", a da policija o tome nije obaveštena.

AP Photo/Francois Mori
 

Osumnjičeni je ljudima koji su mu bili bliski, ipak rekao da je učestvovao u nesreći, ali je svima ispričao različitu verziju priče.

Policiji se obratila bivša devojka osumnjičenog i rekla da je neposredno nakon stravičnog zločina razgovarala telefonom sa osumnjičenim dok je bio pijan i da joj je tom prilikom otkrio da je ubio nesrećnu ženu. 

Primetila je da njegov automobil imao oštećeno vetrobransko staklo sa velikom crvenom mrljom na njemu. Osim toga, njegova prijateljica posetila je njegov dom kasnije istog dana, gde ga je videla kako žurno čisti svoj oštećeni automobil.

Njoj je ipak ispričao da je biciklistkinja živa, nakon čega je njegova prijateljica fotografisala automobil i te slike su postale jedan od ključnih dokaza u istrazi. 

Audi je nedugo nakon toga pronađen izgoreo. Osumnjičeni je izjavio da je ukraden, ali je kasnije priznao policiji da ga je zapalio.

Policiji je rekao da je njegova priča o incidentu "šala" koju je izmislio da bi se bivša devojka sažalila na njega. Tvrdio je da je sam oštetio vozilo i zaprljao ga pilećom krvlju.

Međutim podlegao je pritisku i policija je potvrdila da je on tada priznao da se dogodila nesreća, ali da žrtva nije povređena, ponovivši svoje objašnjenje za "lošu šalu".

Među mogućnostima su i da je žena bila turistkinja ili stranac, ili možda neko na dugoj biciklističkoj vožnji. Takođe je moguće da je reč o prosjakinji, ili nekome ko je potpuno izolovan od porodice. U žalbi svedocima koju je izdala policija u Ruanu opisuje se da žena ima između 40 i 60 godina, da je nosila ranac i da je na biciklu verovatno nosila bisage.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike