U Nemačkoj uhapšen član narko-bande Bojana Cvijetića, povezan sa "škaljarcima"

08.11.2022

16:54

0

Autor: 24sedam

U Nemačkoj uhapšen član narko-bande Bojana Cvijetića, povezan sa "škaljarcima"
Nemačka policija, ilustracija - Copyright AP Photo/Martin Meissner, File

Tužilaštvo BiH danas je zajedno sa partnerskim institucijama u Nemačkoj, koordiniralo aktivnosti povezane sa hapšenjem osumnjičenog Milivoja Todorovića (1975.) iz Bijeljine, koji je uhapšen u Frankfurtu na temelju poternice bosanskohercegovačkog pravosuđa.

- Na području Bijeljine obavljaju se pretresi objekata i imovine u vlasništvu Todorovića, koji je uhapšen u Nemačkoj po međunarodnoj poternici zbog sumnje da se kao pripadnik organizovane kriminalne grupe bavio nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojnih droga na međunarodnom nivou - rečeno je u MUP Srpske.

Pretrese obavljaju policijski službenici pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet sa pripadnicima Policijske uprave u Bijeljini po naredbama Suda BiH, pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, prenosi Srpskainfo.

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske je u toku operativne akcije “Transporter” identifikovala ovu osobu kao pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se bavila nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojnih droga na međunarodnom nivou, naveli su iz iz MUP Srpske.

Pixabay
 

Ova osoba je uhapšeno juče na osnovu poternice koju je raspisao Sud BiH, na predlog Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH saopštilo je ranije da je u Frankfurtu uhapšen Milivoje Todorović (47) iz Bijeljine zbog sumnje da je kao visokopozicionirani pripadnik međunarodnog narko-kartela povezan sa tzv. “škaljarskim klanom”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U saopštenju su pojasnili da je reč o osumnjičenom koji je pod istragom, a na teret mu se stavlja da je uključen u krijumčarenje i nedozvoljen promet velikih količina opojnih droga iz Južne Amerike prema zemljama EU i dalje prema regionu zapadnog Balkana.

Prema pisanju Avaza, Milivoje Todorović je član narko-bande Bojana Cvijetića, bivšeg savetnika Dragana Mektića, koji je pre godinu uhapšen u predmetu "Transporter".

Imali pomagače

Optužnica će biti podignuta protiv ukupno 11 osoba, ali, kako stvari stoje, proširena i u odnosu na Elvisa Keljmendija i članove njegove grupe koji su uhapšeni u akciji „Rez“, s obzirom na to da su usko sarađivali s uhapšenim narko-dilerom Aleksandrom Nikolićem.

Tužilaštvo BiH veruje da je Cvijetićeva grupa, u kojoj su bili i Petar Dukić, Saša Rađević, Mladen Milovanović, Ivan Jurić, Dragan Kresojević, imala pomagače u državnim i policijskim strukturama, o čemu svedoče poruke koje su dobili od Europola.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike