U Nemačkoj "pao" član narko kartela: Sarađivao sa škaljarcima?

08.11.2022

15:47

0

Osumnjičen da je uključen u krijumčarenje i nedozvoljen promet velikih količina opojnih droga iz Južne Amerike ka EU i Balkanu

U Nemačkoj "pao" član narko kartela: Sarađivao sa škaljarcima?
hapšenje/ilustracija - Copyright Profimedia

U Frankfurtu je po poternici Bosne i Hercegovine uhapšen M. T. (47) iz Bijeljine za kojeg se sumnja da je visoko pozicionirani pripadnik međunarodnog narko kartela, povezan sa tzv. ”škaljarskim klanom”, uključen u krijumčarenje i nedozvoljen promet velikih količina opojnih droga iz Južne Amerike prema zemljama EU i dalje prema regionu Zapadnog Balkana.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama u SR Nemačkoj, koordinira aktivnosti povezane sa hapšenjem osumnjičenog, prenosi Klix.ba.

U okviru predmeta sa dešifrovanim Sky i Anom aplikacijama, na kojem radi Tužilaštvo BiH u saradnji sa partnerskim institucijama iz EU, kao i policijskim agencijama u BiH, ovaj osumnjičeni identifikovan je kao pripadnik organizirane kriminalne grupe, koji se uglavnom nalazi u inostranstvu, gde koordinira rad osoba uključenih u krijumčarenje opojnih droga, zbog čega je došao u fokus istrage policijskih agencija iz više zemalja.

Tužilaštvo BiH sa partnerskim institucijama, preduzeće sve potrebne aktivnosti, kako bi se u što kraćem roku, organizovalo izručenje osumnjičenog u Bosnu i Hercegovinu, radi njegovog daljeg krivičnog procesuiranja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike