Ko je presudio pomahnitalom ubici sa Cetinja? Forenzičari veštače šest pištolja

16.09.2022

20:07

0

Autor: 24sedam

Obdukcioni nalaz tela Borilovića dostavljen je tužiteljki u petak

Ko je presudio pomahnitalom ubici sa Cetinja? Forenzičari veštače šest pištolja
cetinje borilovic kaludjerovic copy - Copyright Profimedia/Instagram/pg_forass/sdcg

Forenzičari iz Danilovgrada treba da utvrde da li je ubica Vuk Borilović likvidiran metkom ispaljenim iz jednog od pet policijskih pištolja ili oružja koje je istražiteljima predao Cetinjanin Nenad Kaluđerović.

To će se znati tek nakon što veštaci balističari uporede preklapanje traga koji na čauri ostavlja udarna igla pištolja, i trag koji na ispaljenom zrnu ostaje nakon prolaska kroz cev pištolja

Rukovoditeljka i portparolka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, viša tužiteljka Lepa Medenica juče je kazala da im rezultati forenzičkih veštačenja još nisu dostavljeni. Istakla je, međutim, da su im prethodnih dana dostavljeni obdukcioni nalazi osam Borilovićevih žrtava.

Tom tužilaštvu ranije je dostavljen i obdukcioni nalaz Borilovićevog tela, koji je potvrdio nezvanične informacije - zadobio je povrede u predjelu tela od pet ispaljenih projektila.

Obdukcioni nalaz tela Borilovića dostavljen je tužiteljki u petak, 19. avgusta, sedam dana nakon tragedije na Cetinju. Medenica je tog dana rekla da Više državno tužilaštva u Podgorici, povodom događaja na Cetinju od 12. 8. 2022. godine, u kontinuitetu preduzima brojne mere i radnje u cilju potpunog rasvetljavanja predmetnog događaja.

Tada je pojasnila da će se, tek nakon dostavljanja svih nalaza vještačenja i objedinjavanja svih dokaza, moći doneti odluka u predmetu.

U tom predmetu, u svojstvu građanina, saslušano je više osoba, a među njima i Kaluđerović.

Taj Cetinjanin tužiteljki Andrijani Nastić ispričao je svoje viđenje događaja u naselju Medovina, a istražiteljima je predao i pištolj koji poseduje.

To je učinio nakon što se u javnosti pojavila informacija da je on zaustavio Borilovićev ubilački pohod, u kom su živote izgubili osmogodišnji M. njegov tri godine stariji brat M. i njihova majka Nataša Martinović (35).

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike