Dostavljeni obdukcioni nalazi Cetinjana koje je ubio Vuk Borilović! I dalje se čekaju veštačenja iz Forenzičkog

14.09.2022

10:40

0

Tužilaštvu do danas nisu dostavljeni nalazi veštačenja, među kojma DNK i balističko veštačenje. Iako je obdukcioni nalaz tela Vuka Borilovića dostavljen sedam dana nakon nezapamćene tragedije

Dostavljeni obdukcioni nalazi Cetinjana koje je ubio Vuk Borilović! I dalje se čekaju veštačenja iz Forenzičkog
Vuk Borilović Cetinje masakr - Copyright Tanjug/AP/Risto Božović Profimedia Instagram/Socijaldemokrate

Obdukcioni nalazi tela 10 Cetinjana koje je sugrađanin Vuk Borilović (34) ubio iz lovačke puške 12. avgusta u naselju Medovina na Cetinju dostavljeni su Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

To je potvrdila za portal "Dan" rukovodilac i državni tužilac tog tužilaštva Lepa Medenica. Podsetimo, nalaz obdukcije tela Vuka Borilovića dostavljen je sedam dana nakon nezapamćene tragedije.

Tužilaštvu do danas nisu dostavljeni nalazi veštačenja, među kojma DNK i balističko veštačenje. Iako je obdukcioni nalaz tela Vuka Borilovića dostavljen sedam dana nakon nezapamćene tragedije, bez pomenutih veštačenja nije moguće utvrditi od čijeg metka je on stradao – da li od onog koji je ispalio službenik policije ili njegov sugrađanin Nenad Neno Kaluđerović.

Medenica je ranije za Dan saopštila da tek nakon dostavljanja svih nalaza veštačenja i objedinjavanja svih dokaza moći će se da se donese odluka u predmetu.

24sedam/AP Photo/Risto Božović
 

 

Iz VDT-a nam je potvrđeno da je obdukcioni nalaz tela Borilovića pokazao da je zadobio povrede od pet ispaljenih projektila. Podsetimo, Vuk Borilović počeo je masakr tako što je ubio dvoje dece i ranio njihovu majku, koja je u bolnici podlegla provredama. Potom je u istom delu naselja ubio još dve osobe, a jednu ranio. A onda je, prema nezvanični saznanjima, krenuo ka donjem delu naselja i nastavio svoj krvavi pir – pucao je na komšije koje bi mu se našle na putu – ubio je još pet osoba i isto toliko ranio.

Borilović je u petak, 12. avgusta, u cetinjskom naselju Medovina lovačkom puškom usmrtio: Milu Radunović (1973), Aleksandru Radunović (1970), Milana Mitrovića (1985), Rajka Drecuna (1966), Dimitrija Drecuna (1941), Danicu Drecun (1948), Gorana Đurišića (1968), Natašu Pejović Martinović (1987) i njenu djecu M.M. (2011) i M.M. (2014).

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dan

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike