Sutra sastanak predstavnika URA i DF: Abazović ne isključuje mogućnost novog dogovora - "Mi moramo odgovorno da se ponašamo"

01.09.2022

17:05

0

On je saopštio da će Vlada u tehničkom mandatu nastaviti da obavlja svoj posao

Sutra sastanak predstavnika URA i DF: Abazović ne isključuje mogućnost novog dogovora - "Mi moramo odgovorno da se ponašamo"
Dritan Abazović Tan2022-8-20_81452321_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Risto Bozović

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da će njegova partija poći sutra na sastanak kod Demokratskog fronta.

Ja lično neću prisustvivati jer sam u Beogradu, biće kolege iz URA. Bilo bi logično da oni koji su srušili Vladu nju i naprave. Ja ne prihvatam tezu da su je oni rušili bez plana, da je to tek tako nekome palo na pamet. Mislim da je dogovor stvoren mnogo ranije kad je podneta inicijativa DPS-a, kazao je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.

On je saopštio da će Vlada u tehničkom mandatu nastaviti da obavlja svoj posao.

Treba da znaju građani da ne mogu da ispaštaju zbog mržnje i frustracija, zaključio je Abazović.

Na pitanje postoji li mogućnost da se URA, Demokrate i DF dogovore, Abazović ističe da postoji.

– Ne bih ništa isključivao. Mi moramo odgovorno da se ponašamo. Ali ne možemo da se ponašamo da kada ih zovemo za rekonstrukciju nekoliko sati nego što se glasa za pad Vlade, jedna stranka ne želi da učestvuje. Nakon toga u seriji napada druge stranke sa kojima treba da čini većinu i sada treba resetovati odnose. Kako da resetujemo odnose ako se sutra smeni predsednica Skupštine. Dakle, neko treba da glasa sa DPS-om, a onda treba da kaže puj-pike nema veze, resetovali su se odnosi. Da li to znači da će ako se skupimo 41, nakon 10-15 dana neka druga partija ili ista reći mi želimo da resetujemo odnose opet,istakao je Abazović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike