Andrija Mandić: Aktuelna Vlada već pala, jer je u Skupštini većina protiv nje

18.08.2022

20:00

0

Mandić je rekao da je politika delatnost u kojoj je sasvim normalno da se sve promeni za pet minuta, pa ne bi čudilo da tako bude i ovoga puta

Andrija Mandić: Aktuelna Vlada već pala, jer je u Skupštini većina protiv nje
Andrija Mandić - Copyright Andrija Mandić, 24sedam/ Goran Sivački

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić je kazao za ADRIA TV da je aktuelna Vlada već pala, jer je u Skupštini većina protiv nje, s obzirom na to da su pred poslanicima dve inicijative o nepoverenju.

Mandić je rekao da je politika delatnost u kojoj je sasvim normalno da se sve promeni za pet minuta, pa ne bi čudilo da tako bude i ovoga puta, te da se sve može promeniti do sutra, do 12 sati. No, nada se drugom scenariju.

- Ako postoji dobre volje, ako postoji želje da niko nikoga ne prevari, ako postoji i dobra namera da se vratimo na ono što nam je narod Crne Gore dao, a narod Crne Gore je jasno saopštio da želi Demokratsku partiju socijalista u opoziciji, narod Crne Gore nam je jasno poručio da želi borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, narod nam je poručio da želi da se napokon taj osećaj za pravdu pokaže u svim sferama delovanja u Crnoj Gori, onda nije nikakav problem da u ovom vremenu do 12 sati sutra postignemo neki dogovor - rekao je Mandić dodsjući da to ne zavisi od Demokratskog fronta već od činilaca koji su u Vladi i drugih opozicionih stranaka. 

O izjavi premijera Dritana Abazovića za da je, ukoliko Vlada ne padne, spreman na tehničku Vladu, kaže da je tehnička Vlada jedno od onih rešenja koje omogućava da ta Vlada pripremi i organizuje prve i slobodne izbore u Crnoj Gori.

- Ni izbori od 30. avgusta, iako je na njima pobedila tadašnja opozicija, nisu bili ni slobodni, niti su bili pošteni i ono što bi mogli da kažemo da je velika tekovina ovog parlamentarnog saziva – to bi bilo da imamo prve slobodne izbore u Crnoj Gori. Za to će biti potreban novi izborni zakon. Abazović je pregovore već trebalo da započne, umesto što ih najavljuje od ponedeljka, budući da mu je Demokratska partija socijalista poručila da ga više ne podržava. Ne znam zašto se čeka ponedeljak, kada će se već koliko je sutra odlučivati o Vladi. Kažem, ako postoji dobre volje, ako premijer Abazović želi da pronađe rešenje jer je već isključio iz budućeg sastava Vlade one koji su pokrenuli tu inicijativu, a do sada su ga podržavali, onda bi bilo dobro da razmisli o svemu i u ovih 24 sata, koliko je ostalo do održavanja Skupštine Crne Gore, pronađe rešenje koje će biti zadovoljavajuće za sve one koji su pripadali nekadašnjoj parlamentarnoj većini - poručio je  Mandić.

O učešću Demokratskog fronta u budućoj Vladi, on kaže da taj politički savez ima jasne principe, koji su opredelili njihovo delovanje, te da njihov ulazak u Vladu nije ničija milostinja.

- Nama su građani Crne Gore dali najveće poverenje posle Demokratske partije socijalista, mi smo najjača snaga u onoj pobedničkoj koaliciji koja je 30. avgusta voljom naroda trebalo da preuzme vlast. To što smo imali određene eksperimente, prvo sa ekspertskom vladom, a potom i sa Vladom koju je podržavala dotadašnja opozicija, to su dva eksperimenta koja su doživela potpuni fijasko. Potrebno je vratiti se normalnom političkom životu i da se više nikada ne desi da oni kojima građani daju malo poverenja pomisle da njima pripadaju ključna mesta u Vladi. Posredi je eksperiment koji se pokazao kao velika greška koja se ne sme ponoviti. Bonus video

Tanjug

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike