Demokratski front: Ustavni sud mora zaustaviti ovaj anticrnogorski i antiustavni naum, koji će na kraju morati da plate crnogorski građani

02.08.2022

15:53

0

Autor: 24sedam

Inicijativa DF Ustavnom sudu zbog zamrzavanju ruske imovine

Demokratski front: Ustavni sud mora  zaustaviti ovaj anticrnogorski i antiustavni naum, koji će na kraju morati da plate crnogorski građani
Predstavnici Demokratskog fronta - Copyright Foto: Facebook/Printscreen

Poslanici Demokratskog fronta podneli su Ustavnom sudu predlog za ocenu ustavnosti i zakonitosti članova 18 i 19 zakona o međunarodnim restriktivnim merama.

Razlozi, kako ističu u saopštenju, su isključivo zaštita ekonomskih interesa Crne Gore, ljudskih prava potvrđenih međunarodnim ugovorima.

- Bez prethodne odluke suda, zamrzavanje imovine ruskim državljanima dovešće Crnu Goru u ozbiljnu opasnost da se suoči sa višemilionskim zahtevima koje će biti obavezna da isplati. Imajući u pitanju naš postojeći javni dug, najavljeni rebalans, gotovo potrošene budžetske rezerve, smatramo da Ustavni sud mora  zaustaviti ovaj anticrnogorski i antiustavni naum, koji će na kraju morati da plate crnogorski građani, naglašavaju u DF, dodajući da su čak i donosioci ovih odluka bili svesni da krše Ustav i međunarodno ratifikovani ugovori, ali očigledno im je trenutna politička procena doprinela da zaborave na interese građana.

Podsećamo, Crnogorska skupština usvojila je u subotu Rezoluciju kojom se osuđuje agresija na Ukrajinu, protiv koje su glasali samo poslanici Demokratskog fronta, Ujedinjene i Prave Crne Gore.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike