Brzi voz iz Splita za Osijek čekao 42 minuta na semaforu: Kondukter zaspao!

17.07.2022

19:52

0

Prolazili su minuti, ukupno 42

Brzi voz iz Splita za Osijek čekao 42 minuta na semaforu: Kondukter zaspao!
ilustracija - Copyright Profimedia

Hrvatskoj se dogodila neobična situacija kada je voz iz Splita koji je saobraćao za Osijek kasnio 42 minuta.

Razlog tome  je kondukter voza - koji je zaspao na stanici! Voz je stigao pred Sveti Ivan Žabno i stao na signal, odnosno semafor i čekao.

Prolazili su minuti, ukupno 42, a dok je kondukter spavao, voz je još čekao. RTL.hr piše da su usnulog  pokušali da pozovu mobilnim, ali bezuspešno, sve dok mu šef stanice nije pokucao na vrata.

Nemam komentar

Čak je i on morao da kuca neko vreme da bi se usnuli  probudio iz dubokog sna i - konačno propustio voz. Voz je tako stajao na ulaznom signalu od 7.40 do 8.22. Iz HŽ-a su samo potvrdili da se voz zaustavio na ulaznom signalu stanice Sveti Ivan Žabno, ali nisu želeli komentarisati šta se tačno dogodilo, pa je upit upućen i stanici Sveti Ivan Žabno.

Zbog navedenog, protiv radnika će se voditi postupak u skladu sa Pravilnikom o radu i Kolektivnim ugovorom HŽ Infrastrukture d.o.o. Na propust će radnik biti pismeno upozoren uz mogućnost otkaza ugovora o radu.

Takođe, radnik se upućuje na Komisiju za naknadu štete zbog kašnjenja voza - saopštili su iz stanice i dodali da zaposleni nije bio alkoholisan. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Avaz

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike