FBI pomogao bosanskoj policiji: Mladić koji je na društvenoj mreži ostavio jezivu poruku u pritvoru

08.06.2022

11:43

0

On je uhapšen na Alipašinom Polju u Sarajevu

FBI pomogao bosanskoj policiji: Mladić koji je na društvenoj mreži ostavio jezivu poruku u pritvoru
Ilustracija - Copyright Profimedia

U sarajevskoj opštini Novi Grad pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili su preksinoć 20-godišnjeg studenta elektrotehnike zbog pretnji na internetu da će počiniti masovna ubistva, po uzoru na Sjedinjene Američke Države.

Studentu elektrotehnike je određen pritvor, a reč je o 20-godišnjem Hamzi Čardakliji. 

On je uhapšen na Alipašinom Polju u Sarajevu, a sumnjiči se za krivično delo terorizam, a pomoć u hapšenju Čardaklije pružile su policijske agencije Interpol, Europol, ali i američki FBI.

Čardaklija je ostavio komentar na engleskom jeziku na platformi za videoigre „Discord“, s pretećom porukom koju su FBI i Interpol odmah prijavili bh. agencijama.

On je napisao "Ja ću to uraditi" ispod jednog od komentara gde se u prepisci spominjao masakr u SAD u kojem su ubijena deca.

On se tereti da je, koristeći svoje znanje iz oblasti informacionih tehnologija, putem interneta, na stranom internet-serveru i portalu za razmenu poruka, iznosio komentare o nedavnim pucnjavama i ubistvima učenika u SAD, kao i pretnje oružanim napadom i namerom da ove terorističke aktivnosti počini na području Kantona Sarajevo - rečeno je iz Tužilaštva BiH.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Avaz

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike