Majka sama spasla sinove iz škole u Teksasu, sad joj policija preti jer je ispričala svoju priču (VIDEO)

05.06.2022

10:08

0

Autor: N. Pavlović

Samo isplivavaju kritike na račun policije iz Juvaldea u Teksasu

Majka sama spasla sinove iz škole u Teksasu, sad joj policija preti jer je ispričala svoju priču (VIDEO)
gomez - Copyright Printscreen/YouTube/CBS News

Prvo su joj stavili lisice na ruke, a sada žele da je ućutkaju.

Angeli Gomez, iz Juvaldea - grada u kome se odigrao masakr u osnovnoj školi, na meti je policije jer je medijima otkrila da je sama izvela decu iz škole dok je unutra bio naoružani napadač.

Podsetimo, tinejdžer Salvador Ramos (18) je ušao u osnovnu školu i poluautomatskom puškom AR-15 pobio 19 dece i dve učiteljice u jednoj učionici četvrtog razreda.

Kao što smo već pisali, lokalna policija i dalje nije objasnila zašto je čekala skoro sat vremena pre nego što je upala u objekat i likvidirala napadača. Mnogi građani smatraju da se time izgubilo dragoceno vreme i da je makar jedno dete moglo biti spaseno. Besni i ogorčeni roditelji traže odgovore, ali i ostavke zvaničnika.

Dok je naoružani Ramos bio u školi, policija je stajala ispred i, umesto da reaguje, obračunavala se sa roditeljima koji su ih pozivali na akciju.

U jednom trenutku su Gomezovoj stavili lisice na ruke. Čim je uspela da ubedi jednog policajca da ih skine, preskočila je ogradu i ušla u školu kako bi spasla svoje sinove koji su bili u drugim učionicama.

Međutim, pošto je ispričala svoju priču medijima, kaže da joj stižu pretnje. Navodno, nedavnu ju je pozvao neko iz policije rekavši joj da će protiv nje biti podignuta optužnica za narušavanje pravde ukoliko bude nastavila da govori o propustima snaga reda.

Kako je ispričala, kada je čula da je u školi izbila pucnjava, odmah se kolima zaputila u školu.

- Čim sam se parkirala, policajac mi je rekao da ne mogu tu da stanem. Rekli su mi da će me uhapsiti jer ne sarađujem - kazala je.

AP Photo/Jae C. Hong
 

- Vi svi stojite ovde sa snajperima i daleko ste. Ja moram da uđem unutra - poručila im je posle čega su joj stavili lisice na ruke.

Gomezova je uspela da uđe u školu i ode do sina iako se nalazio u blizini učionice u kojoj je izvršen masakr. Potom je izvukla i drugog sina i izjurila sa njima napolje.

- Samo razmišljam o tome da su možda mogli da spasu mnogo više života. Mogli su da upadnu u tu učionicu i možda izvuku dvoje-troje dece - rekla je u suzama. Kako je navela, kada se ona zatekla u školi, čuli su se pucnji, što znači da je napadač bio i te kako aktivan, ali da policija nije ništa uradila.

- Mogli su bilo šta da učine. Bilo šta! Bili su agresivniji prema nama roditeljima - poručila je. 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike