Dečak (9) opisao kako je izbegao smrt u Teksasu: "Video sam ubicu" (VIDEO)

30.05.2022

13:33

0

Autor: N. Pavlović

Danijel je ostao bez rođake i mnogih drugova

Dečak (9) opisao kako je izbegao smrt u Teksasu: "Video sam ubicu" (VIDEO)
dečak1 - Copyright Printscreen / Youtube / CNN

Kada je Salvador Ramos (18) ušao u osnovnu školu u Juvaldiju, u Teksasu, i počeo da puca, jedna od ranjenih učiteljica je policiji slala poruku, otkrio je jedan učenik.

Danijel (9), zajedno sa svojom majkom Brijanom Ruiz, ispričao je kako je preživeo smrtonosni napad u kome je ubijeno 19 dece i dve učiteljice.

Ramos je ispalio nekoliko metaka jer nije mogao da uđe u njihovu učionicu. Učiteljica je zaključala vrata, a meci su pogodili nju i jedno dete.

Danijel je preživeo sakrivši se ispod stola blizu zida. Mogao je da vidi napadača kroz prozorče na vratima učionice.

- Mogao sam da vidim njegovo lice. Mogao sam da vidim kako gleda u decu ispred mene - rekao je.

Dečak je uspeo da se izvuče kroz polomljeni prozor, a tom prilikom je posekao ruku.

Međutim, njegova rođaka Eli Garsija je bila u učionici u kojoj se odigrao masakr. Ona je jedno od 19-oro stradale dece.

- Tog dana su im dodeljivali nagrade i diplome, i obično ih tada pokupim ranije iz škole. Međutim, imala sam neka posla, pa sam rekla Danijelu da ostane u školi i da će sve biti u redu. Sada se kajem što ga nisam odvela sa sobom. Bilo je zastrašujuće. Čim sam videla da izvode svu decu iz drugih odeljenja, ali ne i učenike iz Danijelovog razreda, kao i razreda moje rođake, sledila sam se. Danijel je izašao tek sat vremena kasnije, bio je među poslednjima. Kada sam ga konačno ugledala, nisam ga puštala i izvela sam njega i njegovog druga koji je takođe paničio - navela je Danijelova majka.

AP Photo/Jae C. Hong
 

Izveštaji pokazuju da je Ramos bio u školi više od sat vremena pre nego što je upucan što je pokrenulo velike kritike na račun policije. Javnost, pre svega roditelji stradale dece, žele da saznaju zašto je policija tako sporo reagovala.

Alfred Garsija, čija je ćerka ubijena, kazao je da nije mogao da veruje koliko je vremena prošlo od početka pucnjave do trenutka kada su policajci upali unutra zajedno sa agentima Granične patrole.

- Ne treba biti genije i shvatiti da im je trebalo dugo da uđu unutra, da su bili tamo ranije, možda bi danas sa nama bilo više dece, uključujući i moju ćerku - rekao je.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike