Srbija neće sprovoditi sankcije protiv predstavnika svog naroda: Vučić zabrinut zbog sankcija Dodiku

06.01.2022

10:37

0

Imaćemo mnogo pitanja za američku administraciju oko nekih drugih medija i veza sa kriminalom i korupcijom, rekao je Vučić

Srbija neće sprovoditi sankcije protiv predstavnika svog naroda: Vučić zabrinut zbog sankcija Dodiku
vučić (4) - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će 10. ili 11. januara razgovarati sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i sa predsednicom Republike Srpske Željkom Cvaijanović o aktuelnoj situaciji i poručio da Srbija ni u jednoj tački, ne samo da se neće saglasiti sa sankcijama, već ni na koji način neće provoditi sankcije protiv pripadnika svog naroda i predstavnika srpskog naroda u BiH i Republici Srpskoj.

Vučić je tako odgovovrio na pitanje novinara da prokomentariše sankcije koje su SAD uvele Dodiku i Alternativnoj televiziji baš uoči obeležavanja 30 godina postojanja Republike Srpke i da li to vidi kao kršenje medijskih sloboda, iako je Dodik izjavljivao da poštuje ustav BiH.

"Već 10. ili 11. januara ću razgovarati sa Dodikom i Cvijanović. Reč je o veoma komplikovanim stvarima koje nisu za hitnu reakciju, posebno ne brzopletu, jer ovo donosi brojne izazove ne samo za Srpsku već i za Srbiju", naveo je on.

Mogu u jednoj rečenici da kažem, pre svih naših analiza i promišljanja o budućem ponašanju i razgovora sa predstavnicima srpskog naroda i Republike Srpske, a to je da Srbija svakako nije ni srećna niti misli da je rešenje u sankcijama i nema nikakve sumnje, da se Republika Srbija ni u jednoj tački ne samo da se neće saglasiti već ni na koji način neće provoditi sankcije protiv pripadnika svog naroda i predstavnika srpskog naroda u BiH i Republici Srpskoj, poručio je Vučić.

"Moramo da održimo racionalne i da čuvamo pristojne i korektne odnose sa Amerikancima, velika su sila, a sa druge strane nećemo da vraćamo vreme u kome su podizane blokade i barikade prema političkim predstavnicma našeg naroda na Drini", istakao je Vučić odgovarajući na novinarsko pitanje da li ove mere i pritisak na RS i Dodika donose pomirenje ili produbljivanje međuetničkih tenzija.

Vučić je istakao da je zabrinut zbog sankcija Dodiku i nekim licima u RS, ali kaže da je još zabrinutiji zbog obrazloženja sankcija da je Alternativna tv deo korupcionaškog sistema.

"Imaćemo mnogo pitanja za američku administraciju oko nekih drugih medija i veza sa kriminalom i korupcijom na koje nam se čini da je nemoguće pružiti adekvatan odgovor. Ali, to ćemo ostaviti za vreme posle Božića. razgovarao sam juče i sa Dodikom i Cvijanović i nastavićemo razgovore u danima pred nama", dodao je Vučić.

Bonus video:

Zamislite, dodao je on, ovi koji kupuju fudbalske klubove a nisu deo korupcionaškog sistema, a korumpirali su bili ceo Telekom i sve na grbači srspkog naroda i građana Srbije podigli. 

"Zamislite gde je tu pravda, pravo i istina", upitao je Vučić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike