Dodik nakon sankcija od strane SAD: Ako misle da će me ovako disciplinovati grdno se varaju

05.01.2022

17:40

0

Srpski član Predsedništva naglasio je da ničim nije doveo u pitanje ustavni poredak u BiH niti njenu stabilnost

Dodik nakon sankcija od strane SAD: Ako misle da će me ovako disciplinovati grdno se varaju
milorad dodik ata3 - Copyright Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da ne zna kako bi komentarisao toliko besmislenu odluku SAD o uvođenju sankcija njemu i ATV-u, a da zvuči suvislo.

- Možda je prvo što pada u oči vreme kada se ova odluka saopštava, dakle u predvečerje najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića. Istorijski smo kao narod napadani baš na velike praznike i znam da oni koji stoje iza ove odluke to znaju, rekao je Dodik i istakao da drugo što mu pada na pamet je da su SAD, koje se diče ljudskim pravima i slobodom medija sankcionisala upravo medij.

- Ako to, ističe, nije napad na slobodu izražavanja i na slobodnu reč, ne zmam onda šta je.

Dodik je, upitan da komentariše odluku SAD o uvođenju sankcija njemu i ATV-u zbog aktivnosti i pretnji po stabilnost i teritorijalni integritet BiH, Dodik je za Srnu izjavio da je treće što mu pada na pamet to da je opet kažnjen, a da ne zna zbog čega.

- Prvi put su rekli da kršim Dejton, bez navođenja čime sam prekršio Dejtonski mirovni sporazum. Sada mi se, kako čujem, na teret stavlja i korupcija a da se protiv mene ni u BuH niti bilo gde u svetu ne vodi krivični postupak za korupciju, podsetio je Dodik.

Srpski član Predsedništva naglasio je da ničim nije doveo u pitanje ustavni poredak u BiH niti njenu stabilnost, te da ostaje nejasno šta su kreatori ovih sankcija imali na umu kada su odlučili da ga opet kazne.

- Ovo su sankcije koje je izlobiralo nekoliko američkih službenika koji ne dele viziju BiH kakvu ja imam i kakva je potpisana 1995. Ako misle da će me ovako disciplinovati grdno se varaju. Ja tek sada dobijam novi motiv da se borim za prava koja nam se otimaju 26 godina, rekao je.

Istakao je i da je odluka SAD da ga opet sankcionišu došla uoči obeležavanja 30 godina postojanja Republike Srpske što, takođe, treba da, kako kaže, primetim i trebalo bi, tako oni misle, da me pokoleba u borbi za prava Republike Srpske.

- Bojim se da je sve što su uradili malo da bi me zaustavili, jer ja nisam biran da bih zastupao američke, već interese naroda Republike Srpske. Dok god se budem bavio ovim poslom tako će biti, poručio je Dodik.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike