Dodik: SAD direktno podržale muslimane, jesu velika sila, ali su i lažovi

05.01.2022

20:55

0

"Amerikancima smeta što smo stabilna zajednica, a ne smeta im što FBiH nema Vladu i što Hrvati nemaju svog izabranog člana Predsedništva"

Dodik: SAD direktno podržale muslimane, jesu velika sila, ali su i lažovi
Tan2021-11-8_131628847_3 - Copyright Tanjug/AP

Sankcije koje je danas uvela Kancelarija za kontrolu stranih sredstava pri Ministarstvu finansija SAD direktno su mešanje u unutrašnja pitanja Republike Srpske i BiH, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH i predsednik SNSD-a na konferenciji za novinare posle sednice Izvršnog komiteta SNSD u Banjaluci.

- Amerikanci imaju neku vrstu zle volje prema nama. Uradili su to pred ovaj praznik, ne poštujući naša osećanja. Sankcije su identične onim od ranije. SAD jesu velika sila, ali su i lažovi, rekao je Dodik, prenosi RTRS.

On je poručio "da su SAD direktno podržale muslimane".

- Bisera Turković je sa jednim delom opozicije direktno je učestvovala u načinu na koji će se sankcije predstaviti. Ovo nije odraz snage, ja nemam nikakvu imovinu u Americi. Nikada nisam imao ni račun u SAD, rekao je Dodik.

On kaže da su sankcije gotovo idenične kao i ranije, ali se samo nešto dodaje.

- Amerikancima smeta što smo stabilna zajednica, a ne smeta im što FBiH nema Vladu i što Hrvati nemaju svog izabranog člana Predsedništva. Ovo nije odraz snage. Ovo je čista farsa da mi se zabranjuje raspolaganje imovinom koju nemam. Nikada tamo nisam imao račun, niti imam nameru da idem u Ameriku, čak ni kada mi skinu sankcije, istakao je Dodik.

Ministarstvo finansija SAD uvelo je danas sankcije srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku zbog, kako tvrde, njegovih "koruptivnih aktivnosti" i "pretnji po stabilnost i teritorijalni integritet BiH".

Kako se navodi u saopštenju na sajtu američkog ministarstva, sankcije su uvedene i Alternativnoj televiziji iz Banjaluke, za koju se tvrdi da je pod kontrolom Dodika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike