Divac plakao na komemoraciji Mrkonjiću, pucao mu glas: Pomogao nam je da usvojimo ćerku

02.12.2021

11:11

0

Nikada mu to ni ja ni moja porodica nećemo zaboraviti- istakao je tokom govora

Divac plakao na komemoraciji Mrkonjiću, pucao mu glas:  Pomogao nam je da usvojimo ćerku
Vlade Divac govor milutin mrkonjic komemoracija foto kaca (1) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Vlade Divac održao je izuzetno emotivni govor na komemoraciji narodnom poslaniku Milutinu Mrkonjiću i otkrio mnoge do sad nepoznate detalje.

Podsetio je na jednu situaciju kada je pomogao prijatelju, a onda i zbog čega je večno zahvalan Mrkonjiću.

-Jednom me pozvao jedan prijatelj da mu pomognem, Mrka mi kaže u svom stilu „Jeste budala, ali pomozi ako možeš“. Ono što je sigurno i neizbežno i jedino garantovano u ovoj životu je da ćemo umreti, ali kako smo živeli, kolio smo ljudi dotakli je jedino vredno ovog živoa. Nikada nisam sreo čoveka, a da mi nije pričao kako je njemu ili nekome njegovom Mrka pomogao. Zahvaljujući njemu smo uspeli da usvojimo ćerku. Bio sam okarakterisan kao neprijatelj države, ali je Mrka svojim autoritetom uspeo da nas spoji sa našem ćerkom. Nikada mu to ni ja ni moja porodica nećemo zaboraviti- istakao je tokom govora. 

Sahrana će se održati danas u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, a počinje u 15 časova.

Milutin Mrkonjić je rođen 23. maja 1942. godine. Bio je počasni predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS), narodni poslanik, a pre toga obavljao je i funkciju ministra infrastrukture kao i ministra saobraćaja Republike Srbije.

U decembru 2006. godine postaje potpredsednik Socijalističke partije Srbije, a na tu funkciju je reizabran u decembru 2010. Bio je i član predsedništva te stranke, a odlukom Glavnog odbora, u septembru 2015, imenovan je za počasnog predsednika SPS. Za poslanika u Skupštini Srbije izabran je 2007. godine, a u tom sazivu je obavljao i funkciju potpredsednika Skupštine.

Od jula 2008. nalazio se na funkciji ministra za infrastrukturu. Početkom marta 2011. godine njegovom resoru dodata je oblast energetike.

Mrkonjić je preminuo u Beogradu u Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", gde se nalazio od početka novembra, kada mu je i ugrađen pejsmejker.  On je u avgustu operisao srčane zaliske, a pre toga, početkom godine bio u bolnici Dragiša Mišović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike