Demokratski front o rekonstrukciji Vlade: Bojkot parlamenta i bojkot svih Vladinih zakona ako ne uspeju pregovori

12.10.2021

08:40

0

Autor: I. P.

Pregovori o rekonstrukciji Vlade Crne Gore zapali su u ćorsokak nakon što je Ura Dritana Abazovića prvo odbila koncept Vlade sa 16 ministarstava i tri potpredsednička mesta

Demokratski front o rekonstrukciji Vlade: Bojkot parlamenta i bojkot svih Vladinih zakona ako ne uspeju pregovori
Facebook printscreen

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević izjavio je da će DF u slučaju propasti pregovora o rekonstrukciji Vlade nastaviti bojkot parlamenta i bojkot svih Vladinih zakona, što uključuje i budžet.

Knežević je za "Pobjedu" rekao da će DF u tom slučaju tražiti i internacionalizaciju, koja uključuje međunarodno posredništvo za stvaranje uslova za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Na pitanje zbog čega predlaže internacionalizaciju političke krize u Crnoj Gori, Knežević je odgovorio da je to, ako ne uspeju pregovori, jedino rešenje, jer, kako je rekao, postoji blokada institucija i političkog sistema u državi.

- Zbog nesagledivih posledica koje bi mogao izazvati neuspeh pregovora, smatramo da bi u tom slučaju, uz posredstvo međunarodne zajednice, trebalo dogovoriti datum održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora istog dana - rekao je Knežević.

Pregovori o rekonstrukciji Vlade Crne Gore zapali su u ćorsokak nakon što je Ura Dritana Abazovića prvo odbila koncept Vlade sa 16 ministarstava i tri potpredsednička mesta, kao i novi sastanak lidera parlamentarne većine, dok se ne izvrši detaljnija analiza rada učinka premijera i svih ministara.

Predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević rekao je za "Pobjedu" da je trenutno stanje neodrživo, navodeći da će njegova politička grupacija pozvati i na proteste.

- Skupština ne radi, Vlada nema podršku većine. V. d. je stanje u tužilaštvu, Sudskom savetu, Ustavnom sudu, Državnoj izbornoj komisiji - rekao je Medojević.

On smatra da je to posledica raspada političkog sistema nakon eksperimenta sa ekspertskom vladom.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti