Demokratski front spreman na dogovor o ključnom pitanju buduće crnogorske vlade

21.09.2021

07:12 >> 07:11

0

Autor: A. B.

Postojeću 42. Vladu Crne Gore potrebno je rekonstruisati na način da umesto dosadašnjih 12 ima 18 ministarstava i tri potpredsednika, s tim što bi potpredse

Demokratski front spreman na dogovor o ključnom pitanju buduće crnogorske vlade
Copyright Printscreen / Youtube

Demokratski front spreman je na dogovor o izboru članova Tužilačkog saveta Crne Gore, poručio je poslanik DF Milun Zogović.

Zogović je rekao da ne bi bilo sporno da na istoj sednici, na kojoj se bude birala rekonstruisana 42. Vlada Crne Gore, to jest, bude izabran novi Tužilački savet.

– Time bi se stvorili preduslovi za finalni obračun sa kriminalom i korupcijom u Crnoj Gori, što je jedan od osnovnih preduslova za evorpske integracije i otvaranje poglavlja 23 i 24 – naveo je Zogović.

On je dodao da je uveren da će pregovarački proces dovesti do rešavanja krize unutar parlamentarne većine, što će za posledicu, kako je ocenio, imati stabilnu vlast.

Zogović smatra da je politički sporazum između Demokratske Crne Gore i DF normalan i prirodan sled nakon poslednjeg sastanka parlamentarne većine, “gde se gotovo konsenzusom došlo do potrebe da dođe do dogovora dva najjača konstituenta aktuelne parlamentarne većine”.

Pročitajte još:

U nedavno objavljenom zajedničkom saopštenju DF i Demokratske Crne Gore navodi se da je postojeću 42. Vladu Crne Gore potrebno rekonstruisati na način da umesto dosadašnjih 12 ima 18 ministarstava i tri potpredsednika, s tim što bi potpredsednici ujedno mogli da budu i resorni ministri.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike