Milo dobio "packu" iz Evropske unije: Ursula fon der Lajen reagovala na antisrpsku politiku

29.09.2021

14:15

0

Na pitanje da li bi Vlada Crne Gore bila proevropska ako bi "prosrpski DF" bio u njoj ona je kazala da građani Crne Gore odlučuju kome da daju svoje poverenje i kome da veruju

Milo dobio "packu" iz Evropske unije: Ursula fon der Lajen reagovala na antisrpsku politiku
Copyright YouTube printscreen/ CNBC International TV

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas u Podgorici da Crna Gora nije primorana ni na šta i da je Berlinski proces pravni okvir s ciljem razvoja regionalnog tržišta.

Fon der Lajen je to rekla odgovarajući na pitanje da li je inicijativa Otvoreni Balkan neka vrsta zamene za proširenje EU i da li Crna Gora mora da bude deo tog projekta.

- Mi želimo progres u okviru Berlinskog procesa kao način da prevaziđemo prepreke, a to važi i za ideju Otvorenog Balkana, koja mora biti inkluzivna i u skladu sa evropskim standardima i normama - rekla je predsednica Evropske komisije na konferenciji za novinare nakon razgovora sa predsednikom Crne Gore Milom Ðukanovićem.

Na pitanje da li bi Vlada Crne Gore bila proevropska ako bi "prosrpski DF" bio u njoj ona je kazala da građani Crne Gore odlučuju kome da daju svoje poverenje i kome da veruju.

- To je demokratija - reka je Fon der Lajen i dodala da veruje da će građani Crne Gore dati poverenje partijama koje žele demokratiju i transparentnost.

Istakla je i da je nezavisnost pravosuđa jedna od temeljnih vrednosti EU i da je rad na tome ključan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A. B.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike