Novo obraćanje Đukanovića: Milo lični poraz pravda napadima na crkvu, narod i Srbiju

05.09.2021

10:17

0

Autor: I.Pavlović

Đukanović je u više navrata pružio podršku grupacijama okupljenim oko Patriotsko komitskog saveza koje su odgovorne za nerede

Novo obraćanje Đukanovića: Milo lični poraz pravda napadima na crkvu, narod i Srbiju
Copyright Tanjug/AP/Risto Bozovic

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović ocenio je se na Cetinju danas dogodila, kako je naveo, “nasilna intronizacija mitropolita” crnogorsko-primorskog i neprimerena upotreba sile “protiv mirno okupljenih građana”.

– Danas smo na Cetinju svedočili velikoj sramoti SPC i vlade Crne Gore, sramoti nezapamćenoj u dugoj istoriji crnogorske države, i jednako tako u istoriji ukupnog pravoslavlja. Brutalnom zloupotrebom državnih resursa, pre svega vojske i policije, i potpuno neprimerenom upotrebom sile protiv mirno okupljenih građana u crnogorskoj prestonici, naveo je Ðukanović u saopštenju dostavljenom medijima.

Pročitajte još:

On je dodao da je “Vlada Crne Gore obezbedila nasilnu intronizaciju mitropolita Joanikija, protivno volji ogromne većine građana Cetinja i značajnoj broja građana Crne Gore.”

– Samo čovek bez dostojanstva bi sebi dozvolio da na takav način helikopterskim desantom na crnogorsku prestonicu i pod zaštitom pancirskih ćebadi bude uveden u Cetinjski manastir, i da na taj način osramoti tron Sv. Petra Cetinjskog, dodao je, između ostalog, Đukanović .

Podsećamo, Đukanović je u više navrata pružio podršku grupacijama okupljenim oko Patriotsko komitskog saveza, koje su zahtevale da čin ustoličenja  bude izmešten iz Cetinjskog manastira, a sinoć se i pridružio protestu na Cetinju.

Đukanovićev savetnik Veselin Veljović, bivši direktor Uprave policije uhapšen je danas tokom nereda koje su započeli predstavnici DPS-a i Patriotsko-komitskog saveza Crne Gore. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odgovorio na poruke Đukanovića, koji je prethodno isticao da je ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju “silovanje” Crne Gore, iako se ovaj čin uvek dešavao u Cetinjskom manastiru.

– Da odgovorim gospodinu Đukanoviću: Ni ti ni bilo ko drugi nećete uspeti da pokorite Srbiju i nećete je više pokoravati kao što ste činili prthodnih 30 godina. Vladali ste ovom zemljom na sve moguće načine, preko kriminala, policijskih funkcionera, političkih funkcionera, funkcionera u obaveštajnim strukturama. Mi smo te ljude koji su radili protiv Srbije najvećim delom počistili i nastavićemo po čišćenje – istakao je predsednik Vučić gostujući na TV Prva i dodao:

– Ja vam kažem, nećete pokoriti Srbiju kao što ste je pokoravali. I uvek su iz Crne Gore dolazili napadi na Srbiju – i u vreme agresije NATO na našu zemlju, Crna Gora je korišćena kao politički poligon za napad na Srbiju, i svaki put se to dešavalo. I oni su navikli da upravljaju Srbijom, ne samo tržištem narkotika i ubijanjima po Beogradu, navikli su da upravljaju Srbijom. Ja vam sad kažem – mi nećemo da upravljamo Crnom Gorom, mi hoćemo bratske odnose sa Crnom Gorom. Ali vam garantujem, dok sam živ neću vam dati da Srbiju pokorite onako kako ste je pokoravali gotovo š30 godina! Dok sam živ, a vi znate šta to znači i šta treba da preduzmete! – zaključio je predsednik Srbije.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike