Opasne reči Đukanovića: Ostaje na Cetinju do jutra, očekuje da se ustoličenje obavi "negde drugde"

04.09.2021

19:31 >> 19:40

0

Milo Đukanović je poručio da se nada da će SPC postupiti razumno i logično

Opasne reči Đukanovića: Ostaje na Cetinju do jutra, očekuje da se ustoličenje obavi "negde drugde"
Copyright Milo Đukanović na Cetinju, Youtube printscreen

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, koji je danas, uoči ustoličenja mitropolita Joanikija, stigao na Cetinje da podrži komitski skup protiv ovog svetog čina, ponovio je da ustoličenje ne treba da se obavi na Cetinju već na drugom mestu i poručio “da se nada da će Srpska pravoslavna crkva na kraju uraditi ono što je razumno i logično”.

-Ta crkva (SPC) ima puno hramova širom Crne Gore, ukljčujući i onaj najveći u Podgorici. Tako da na drugom mestu mogu da obave taj posao, a ne mogu da to rade na silu, uz ugrožavanja prava i slobode građana Prestonice, rekao je Ðukanović, prenosi “Pobijeda”.

Ocenio je da takav pristup SPC nije dobar i da može imati posledice.

-Čak i kada bi to nekom pošlo za rukom, on bi se ovde uvek morao osećati kao neko ko je nasilno ostvario neku svoju želju. Ko je silovao na neki način Prestonicu i njene građane. Zato mislim da je to pogrešan pristup i zato mislim da će to ipak doći do svesti onih kojima smo poslali tolika upozorenja ovih dana i da će na kraju uraditi ono što je razumno i logično, poručio je Ðukanović.

Podgorički list piše i da će Ðukanović prenoćiti na Cetinju, gde je za sutra ujutru planirano ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Inače, protivnici ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija ponovo se večeras okupljaju na Dvorskom trgu na Cetinju.

Kako prenosi Radio Cetinje, pripadnici policije su na svojim mestima, a jedan broj građana među kojima je i naučnik Dragan Hajduković, sedi ispred policijskog kordona na trgu.

24sedam/Goran Sivački

U gradu je trenutno mirno, a prilazi Cetinju su i dalje blokirani barikadama, koje su tokom dana postavili protivnici ustoličenja mitropollita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Ekipe 24sedam nalaze se na licu mesta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike