Nije slučajno izabran taj datum! Vučević o izručenju Miloševića Hagu na Vidovdan

28.06.2024

13:54

0

Autor: 24sedam

Premijer je dodao da je Srbe "neko spolja" ubedio da "valjda treba da se stidimo onih koji su branili državu" i

Nije slučajno izabran taj datum! Vučević o izručenju Miloševića Hagu na Vidovdan
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Premijer Srbije Miloš Vučević ocenio je danas da nije slučajno izabran Vidovdan za datum kada će nekadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević biti izručen Hagu.

- Nije pitanje da li ste bili neko ko podržava ili ne podržava Slobodana Miloševića. On je bio predsednik Republike Srbije, predsednik Savezne Republike Jugoslavije, a predali smo ga kao džak krompira - rekao je Vučević novinarima u Kruševcu.

On je dodao da je Srbe "neko spolja" ubedio da "valjda treba da se stidimo onih koji su branili državu" i koji su, kako je naveo, radili u tom trenutku kako su mislili da je najbolje.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

- I nemojte da bilo ko ima dilemu, nije slučajno bio odabran 28. jun odnosno Vidovdan da se organizuje predaja - istakao je Vučević.

Dodao je da je Vidovdan datum kada bi kolektivno trebalo da zastanemo i da dobro razmislimo šta nam se sve dešavalo, ali i šta nas očekuje u narednom periodu.

Govoreći o Srbima u regionu, premijer je naveo da država Srbija ostaje uz njih i da poštuje sve države, iako neki od njih nažalost ne poštuju Srbiju.

- Smatraju da deo naše teritorije treba da bude samostalna država. Mi sa svima želimo najbolju moguću saradnju, ali po međunarodnom javnom pravu, po međunarodnim ugovorima, Srbija ima i obavezu, pa i moralnu odgovornost da vodi računa o zaštiti nacionalnog kulturnog, duhovnog identiteta Srba gde god da žive - rekao je Vučević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike