Premijer Vučević i ministri na parastosu Svetom knezu Lazaru i Kosovskim junacima u Ravanici (FOTO)

28.06.2024

08:53

0

Premijera su u manastirskoj porti dočekali vladika Ignjatije i igumanija manastira mati Marija

Premijer Vučević i ministri na parastosu Svetom knezu Lazaru i Kosovskim junacima u Ravanici (FOTO)
Copyright FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

U Manastiru Ravanica danas se služi parastos Svetom knezu Lazaru i kosovskim junacima, kome prisustvuju predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević i više ministara. Parastos je deo ceremonije obeležavanje Dana sećanja na vladavinu kneza Lazara - 28. jun.

Parastosu, koji služe vladika braničevski Ignjatije i sveštenstvo SPC, prisustvuju i ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Nemanja Starović, koji je ujedno i predsednik Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, ministar kulture Nikola Selaković.

Premijera su u manastirskoj porti dočekali vladika Ignjatije i igumanija manastira mati Marija. Kako je najavljeno, gosti će po završetsku parastosa otići da se poklone ispred kivota kneza Lazara Hrebeljanovića i upale sveće, nakon čega će vladika Ignjatije i sveštenstvo služiti liturgiju.

Premijer Vučević prisustvovaće svečanoj sednici Vlade Srbije u Gradskoj kući u Kruševcu, koja će biti održana povodom praznika Vidovdana i 635. godišnjice Boja na Kosovu. Potom, premijer će položiti vence na Spomenik Kosovskim junacima u Kruševcu i obratiti se, nakon čega je predviđen obilazak Taktičko - tehničkog zbora, odnosno prikaz naoružanja i opreme.

U Srbiji se danas nizom manifestacija obeležava nacionalni praznik Vidovdan, kao i 635. godišnjica Boja na Kosovu, a tim povodom u Kruševcu će biti održana centralna manifestacija i svečana sednica Vlade Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike