Šiptari i ustaše viču "ubij Srbina", a RTS ćuti!? (VIDEO)

19.06.2024

17:03

0

Autor: 24sedam

Brutalno skandiranje i pozivanje na ubijanje srpskog naroda sa tribina u toku utakmice između Hrvatske i Albanije, a na sve to RTS je ostao nem

Šiptari i ustaše viču "ubij Srbina", a RTS ćuti!? (VIDEO)
Navijači Hrvatske - Copyright Tanjug/AP Photo/Petr Josek

Dok svi uživaju u fudbalu na Evropskom prvenstvu, oni se valjaju u mržnji. Ne prođe nijedan jedini dan na Euru, a da Albanci ili Hrvati ne podsete sve da mrze Srbe!

Svi smo videli kako je novinar sa Kosova i Metohije provocirao tako što je pokazivao orla ispred tribine sa srpskim navijačima. Zbog toga mu je oduzeta akreditacija, a on je posle toga glumio žrtvu.

Istog dana, u meču Hrvatske i Albanije u drugom kolu Eura, videli smo baš sramne scene i stvari koje su prosto nedopustive.

Profimedia
 

Navijači reprezentacija naših komšija zajednički su skandirali "Ubij, ubij Srbina!" i to se jasno moglo čuti i u prenosu.

RTS na sve sramno ćuti

To što su Hrvati i Albanci skandirali da Srbe treba pobiti i nije toliko čudno s obzirom da se zna da su obe nacije ogrizle u patološkoj mržnji prema našem narodu i da sopstveni identitet već decenijama održavaju upravo na tome.

S druge strane, skandalozno je da na Radio-televiziji Srbije, navodnom Javnom servisu, niko nije reagovao na takvo skandiranje. Naprotiv, čak je i komentator meča ućutao tokom šovinističkog pra na tribinama.

Niko iz rukovodstva RTS-a nije se izvinio građanima Srbije što su morali da slušaju poziv na sopstveno ubistvo direktno sa televizije koju plaćaju i koja zahvaljujući njihovoj pretplati i uspeva da isplaćuje inače neracionalno veliki broj zaposlenih.

Sudeći prema dosadašnjim javnim nastupima, sasvim sigurno je nekima iz vrha RTS-a i prijalo ušima da čuju skandiranje albanskih i hrvatskih navijača.

Srbi su sada barem imali još jednu priliku da vide šta im svi oni misle.

Zajedno pevali ustaške pesme

Inače, izlivi mržnje prema Srbima nisu zabeleženi samo tokom utakmice.

Hrvati i Albanci su snimljeni i pre meča kako pevaju ustaške pesme ispred stadiona zajedno:

 

Baš kako piše u tvitu: "Dve nacije stvorene samo sa ciljem da se Srbi i pravosljavlje ne nađu na Jadranu. Jedni su ostavili prezimena koja upućuju na pravoslavne korene, pravoslavnu prošlost i preuzeli srpski jezik, dok su drugi dobii pismenost u 20.veku. Jedno im je zajedničko: Bez Srba ne bi imali svrhu postojanja!

Srećno ispadanje i jednima i drugima!

Lajete, režite i zajedno bežite!!!

Nakon ovog brutalnog poziva sa tribina na ubistva Srba, ostaje nam da vidimo kakva će biti reakcija UEFA na ovaj, malo je reći, skandal i izliv čiste mržnje i poziva na etničko nasilje…

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike