Bivši saborac odbrusio Milošu Jovanoviću: Propala politika ne može da se brani, Novi DSS došao na pozicije probriselskog Saveza za Srbiju

12.06.2024

11:21

0

Bivši saborac žestoko odbrusio Milošu Jovanoviću

Bivši saborac odbrusio Milošu Jovanoviću: Propala politika ne može da se brani, Novi DSS došao na pozicije probriselskog Saveza za Srbiju
Ilustracija - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel/Printscreen

Lider Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović oglasio se povodom ostavke Uroša Pipera na mesto medijskog koordinatora u toj stranci, a danas mu je stigao i odgovor od Pipera.

Naime, Piper je u saopštenju povodom podnošenja ostavke na mesto medijskog koordinatora u Novom DSS, uputio i niz kritika na račun dojučerašnjih kolega, navodeći da je ta stranka potpala pod potpuni uticaj Dragana Đilasa i Zdravka Ponoša, da je odustala od ideologije koju je zastupala, kao i da je postala „korisni idiot“, kako se izrazio, za potrebe probriselske opozicije.

- Cela stvar u suštini ne zavređuje komentar, jer niti je Uroš Piper stranački funkcioner, niti živi u Srbiji poslednjih godina - kazao je za Danas Miloš Jovanović, predsednik Novog DSS.

"Titulisanje me nikada nije interesovalo"

Na ove navode Jovanovića danas se oglasio Uroš Piper navodeći:

- Miloš Jovanović kaže da nisam stranački funkcioner i da ne živim u Srbiji. Tako je, stranački funkcioner nikada nisam bio. Hvala Bogu. To titulisanje me nikada nije interesovalo. A argument gde živim je na nivou argumenta Miloš Francuz. Čestitam mu na takvom argumentu. Ali zato jesam bio medijski koordinator stranke i njegov medijski savetnik, koji je za njega i Novi DSS organizovao 700 i kusur gostovanja na svim medijima.

Piper potom navodi:

- Suština je da sam ja načelno rekao šta ne valja u politici Novog DSS. 1. Bojkot nije dao rezultat. 2. Šta dalje, posle "super" bojkota? 3. Političko partnerstvo sa Đilasom i Ponošem nikada neće prihvatiti birač Novog DSS. 4. Dovođenje takvih na vlast je politika "korisnih idiota". Na sva ta postavljena pitanja nisam dobio odgovor od predsednika Novog DSS, koji je oduvek tvrdio da na sve u politici ima načelan odgovor. Ovde vidimo da nema nikakav odgovor. Jer propala politika ne može da se brani. Umesto načelnog političkog odgovora, dobih samo par nemuštih ličnih opaski. Kraj polemike s njim.

"Promoter jalove politike..."

Podsetimo, medijski koordinator Nove demokratske stranke Srbije Uroš Piper saopštio je juče da podnosi ostavku na to mesto, a kao razlog navodi da je stranka od decembra prošle godine napravila zaokret i izgubila ideološki pravac i jasnu državotvornu politiku.

Piper je ocenio i da je Novi DSS postao promoter "jalove politike nekadašnjeg probriselskog Saveza za Srbiju".

- Za svakog pravog člana, simpatizera i glasača Novog DSS Đilas i Ponoš su antipod svega za šta se ova stranka zalagala i oni ne mogu ni u najcrnjim snovima da zamisle bilo kakvu saradnju sa njima. Stranka ovakvim zaokretom u svojoj politici postaje "korisni idiot" za potrebe probriselske opozicije. Nova politika Novog DSS će na prvim sledećim izborima, ako ikada u budućnosti na neke izbore uopšte izađe, dovesti do toga da stranka dobije između 2,5 i tri odsto i da ostane ispod cenzusa. U takvoj nakaradnoj, pogrešnoj i gubitničkoj politici i saradnji sa Đilasom i Ponošem, ja Uroš Piper do danas medijski koordinator Nove Demokratske stranke Srbije ne želim da učestvujem i podnosim ostavku na ovu funkciju - naglasio je juče Piper.

Piper je naveo da diplomatska borba da bi se sprečio prijem tzv. Kosova u Savet Evrope, najava Republike Srpske da će se njeni građani uskoro izjašnjavati o budućem statusu, dolazak predsednika Kine, za Novi DSS nisu bile teme, već se stranka bavila, kako kaže, "gubitničkom bojkot pričom gde je ostala na margini sa Ponošem i Đilasom". 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike