Osipa se članstvo nakon poraza: Zbog "nakaradne, pogrešne i gubitničke politike u saradnji sa Đilasom i Ponošem" pljušte ostavke

11.06.2024

09:41

0

Uroš Piper se oglasio saopštenjem za javnost

Osipa se članstvo nakon poraza: Zbog "nakaradne, pogrešne i gubitničke politike u saradnji sa Đilasom i Ponošem" pljušte ostavke
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel/Printscreen

Uroš Piper, član i medijski koordinator Novog DSS-a podneo je ostavku na tu funkciju.

Piper se oglasio saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti:

- Punih šest i po godina sam se profesionalno trudio da Nova Demokratska stranka Srbije bude medijski značajno zastupljena na srpskoj političkoj sceni. Blizu 700 novinskih intervjua, televizijskih gostovanja i  medijskih nastupa uspeo sam da organizujem za Miloša Jovanovića i ljude iz vrha stranke. Od Javnog servisa RTS-a, Politike, Tanjuga, preko Blica i Bete, do Kurira, Pinka, Hepija i desetina drugih medija.

Dobri poznavaoci političkih i medijskih prilika dali su ocenu da je takav moj profesionalni trud značajno uticao, uz naravno što je bilo još značajnije tada snažnu državotvornu politiku stranke i jasan ideološki pravac Jovanovića, da se rezultat Novog DSS podigne za 600% od 2018. godine.

Stranka je osvojila tačno šest puta više glasova na izborima u decembru 2023. u odnosu na period kada sam došao na mesto medijskog koordinatora Novog DSS u januaru 2018. godine.

Međutim, baš tada, od decembra prošle godine, iz meni potpuno nejasnih razloga, Novi DSS je izgubio svoj ideološki pravac i jasnu državotvornu politiku. Bukvalno je postao promoter jalove politike nekadašnjeg probriselskog Saveza za Srbiju čiji je piskutavo budalasti poklič bio „Pada do Uskrsa“.

U trenutku kada se vodila diplomatska borba da bi se sprečio prijem lažne države Kosovo u Savet Evrope, kada Republika Srpska najavljuje da će se njeni građani uskoro izjašnjavati o svom budućem statusu, a u Beograd je dolazio predsednik Narodne Republike Kine, pokazavši koliko je veliko prijateljstvo dve države, za Novi DSS sve to nisu bile teme, već se stranka bavila gubitničkom bojkot pričom gde je ostala na margini sa Ponošem i Đilasom.

Za svakog pravog člana, simpatizera i glasača Novog DSS Đilas i Ponoš su antipod svega za šta se ova stranka zalagala i oni ne mogu ni u najcrnjim snovima da zamisle bilo kakvu saradnju sa njima.

Stranka ovakvim zaokretom u svojoj politici postaje „korisni idiot“ za potrebe probriselske opozicije. Nova politika Novog DSS će na prvim sledećim izborima (ako ikada u budućnosti na neke izbore uopšte izađe) dovesti do toga da stranka dobije između 2,5 i 3 odsto i da ostane ispod cenzusa.

U takvoj nakaradnoj, pogrešnoj i gubitničkoj politici i saradnji sa Đilasom i Ponošem, ja Uroš Piper do danas medijski koordinator Nove Demokratske stranke Srbije ne želim da učestvujem i podnosim ostavku na ovu funkciju - stoji u saopštenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike